Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će prvi 'trepnuti'?

Clasico nije odlučio prvaka! Ubitačan ritam očekuje Barcu i Real

Barcelona je u nedjelju navečer slavila protiv Real Madrida s 2:1 u susretu koji su mnogi nazvali odlučujućim u borbi za naslov prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, je li to doista bila utakmica koja će odlučiti prvaka? Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola, a Barcelona, koja sada ima četiri boda prednosti, realno gledano ima za nijansu teži raspored.

Analiza 'el clasica': Barca se opametila ali nešto je gotovo nevjerojatno!

VIDEO Pogledajte zašto ga svi hvale: Sjajni Modrić otkrio zašto je Barca slavila

I Barcelona i Real Madrid igraju protiv nekoliko istih suparnika. Obje će momčadi dočekati trenutno trećeplasiranu Valenciju, te će gostovati u Sevilli, Vigu (Celta) i kod uvijek nepredvidivog Espanyola.

Sada slijedi reprezentativna stanka, a potom brutalni mjesec travanj, koji bi mogao dati novog prvaka Španjolske. Naime, ne treba zaboraviti da Real i Barcelona igraju u Ligi prvaka i da ih ždrijeb četvrtfinala nije mazio. Real igra protiv Atletico Madrida, a Barcelona protiv PSG-a.

Idemo redom. Barcelona na Uskrs, 5. travnja, gostuje kod Celte, koja je slavila na Nou Campu u prvoj utakmici sezone s 1:0, te trenutno drži solidno 10. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Tri dana nakon toga nogometaši Luisa Enriquea dočekuju Almeriju, a potom slijedi brutalnih osam dana.

U subotu 11. travnja Barcelona gostuje u Sevilli, četiri dana kasnije igra u Parizu prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, pa u nedjelju 19. dočekuje Valenciju. Ta bi utakmica trebala biti prebačena za dan ranije, u subotu, jer Barca već u utorak mora ugostiti PSG u uzvratnoj utakmici Lige prvaka. Složit ćete se, težak raspored za Barcelonu, ako ništa drugo onda gledano s fizičke strane...

Real Madrid ima laganiji rasporedu u travnju i ukoliko dočeka kiks Barcelone mogao bi se vratiti u igru za naslov. Kraljevi idući susret također igraju na Uskrs, kod kuće protiv Granade. Tri dana kasnije gostuju kod Rayo Vallecana, pa nova tri dana kasnije, 11. travnja, dočekuju Eibar. Sve su to momčadi iz donjeg dijela tablice.

U utorak 14. travnja slijedi prvi susret četvrtfinala Lige prvaka kod Atletico Madrida, pa domaći ogled u Primeri protiv Malage. U srijedu nakon toga Real igra uzvrat u Ligi prvaka, a prvi pravi test u Primeri u travnju slijedi tek 26. na gostovanju kod Celte.

Svibanj će biti pakleni mjesec za Real. U njemu mu predstoje ogledi protiv Seville (vani), Valencije (doma), Espanyola (vani), te polufinale Lige prvaka ukoliko ga izbori.

Kako smo spomenuli, slijedi reprezentativna stanka u kojoj će treneri morati dobro razmisliti kako će rasporediti snage do kraja sezone. Za Barcelonu nema predaha u travnju, dok Realu 'pakao' slijedi u svibnju.

Je li Barcelona pobjedom u El Clasicu stigla na korak do naslova?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider