Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne mogu vjerovati

Igrači Reala šokirani: Evo zašto im se zgadio Barcin podvig!

Nogometaši Reala prokomentirali su povijesni Barcelonin pothvat protiv PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok svjetski mediji uglavnom glorificiraju Barcelonin epohalni podvig protiv PSG-a, vidno razočaranim madridski medijima suđenje je u prvom planu. S obzirom na dobro znani rivalitet između Real Madrida i Barcelone, odnosno animozitet i netrpeljivost na svim razinama između Kastilje i Katalonije, takav pristup Madriđana posve je očekivan.

S priličnom dozom sigurnošću možemo utvrditi kako bi slična atmosfera bila i u Kataloniji da je Real kojim slučajem na istovjetan način prošao dalje. Ni igrači Reala ne skrivaju razočarenje. Marca piše da su s gađenjem prokomentirali događanja na Camp Nou prije jučerašnjeg treninga. Kraljevi su iznenađeni pa i šokirani senzacionalnim pothvatom Barcelone, ali još više suđenjem njemačkog suca turskih korijena Deniza Aytekina.

Igrači Reala šokirani

Igrači Reala smatraju da je sudio izrazito loše. Čude se vidljivo neujednačenom kriteriju, u smislu da su sve ključne sporne situacije otišle na stranu Barcelone, te brojnim pogreškama Aytekina. Smatraju da je olako dosuđivao sumnjive jedanaesterce za Barcelonu, dok je s druge strane za PSG propustio svirati i ono što je bilo očito.

Madridski mediji suglasni su da su dvije ključne sporne situacije: prije svega nedosuđeni jedanaesterac na Angelu Di Mariji u završnici utakmice i crveni karton Neymaru zbog očigledno namjernog udaranja s leđa protivničkog igrača.

Marca piše da su igrači Reala iznenađeni tim više jer su sudačke odluke u nekim slučajevima bile u potpunoj suprotnosti s naputcima koje su dobili od strane UEFA-e uoči početka sezone. U naputcima UEFA stoji da će se čak i nenamjerni startovi s leđa, dakle kada igrači očito idu na loptu, ali ipak zakače suparnika, kažnjavati crvenim kartonima.

Dvostruki kriteriji sudaca

U Madridu su mišljenja da se s Mjeseca vidjelo da je Neymar startao na Marquinhosa s leđa, i to očigledno s namjerom da ga udari, jer nije bio ni blizu lopte, a sudac mu je pokazao samo žuti karton. Slična je situacija i kod nedosuđenog jedanaesterca na Di Mariji, kojeg je s leđa srušio Javier Mascherano, koji je nakon utakmice korektno priznao da je napravio prekršaj za jedanaesterac.

Za manje upućene pratitelje nogometa, po pravilima nogometne igre potpuno je nebitno je li Di Marija dvije ili tri stotinke prije Mascheranovog starta pucao ili nije, jer ni u jednom ni u drugom slučaju nije dozvoljeno srušiti igrača ako prije toga niste dirali loptu, a Mascherano nije bio ni blizu lopte pa nema ni govora o tobožnjoj inerciji.

Bez analize najspornije situacije

Madridski mediji listom se čude kako to suci nisu vidjeli, jer nije bilo gužve, a akciju su mogla pratiti čak tri suca – glavni, pomoćni i sudac iza gola. Podsjećaju i na jedan zanimljiv detalj. Režiser utakmice nije kvalitetno obradio spornu situaciju, što je prilično čudno, jer radilo se gol-šansi i još uz to spornoj situaciji u šesnaestercu.

Dakle, postajao je ne jedan nego dva jako dobra razloga za usporenu snimku, i to barem iz dva-tri kuta. Stoga ni ne čudi što mnogi, a među njima i neki sudački eksperti, uopće nisu zamijetili ovaj detalj tijekom utakmice i nisu ga kasnije prodiskutirali i proanalizirali.

Madridski mediji priznaju da je Barcelona bila značajno bolja od PSG-a, ali ističu da sucima to nije nikakvo opravdanje, jer oni ne ocjenjuju igru nego sude. Suglasni su da Barcelona unatoč odličnoj igri ne bi prošla dalje da joj suci nisu bili toliko naklonjeni. U Realu ipak ne strepe od Barcelone i suđenja u daljnjem tijeku natjecanja, ali se nadaju da će u slučaju međusobnog okršaja suci kvalitetnije obavljati svoj posao.

Realovi igrači smatraju da će im biti lakše u prvenstvu

Marca piše da su Realovi igrači pronašli i nešto pozitivno u Barcinom povijesnom trijumfu. Iako su mišljenja da će pobjeda nad PSG-om u mentalnom smislu podići Katalonce, ipak se nadaju da će na duži rok iscrpiti njezine snage.

Budući da Barca ostaje aktivna na tri fronta, Madriđani misle da će im biti lakše doći do titule prvaka Španjolske, jer da je Barca ispala u Ligi prvaka, mogla bi se koncentrirati samo na prvenstvo, a ovako će ipak biti rastegnuta trima stranama pa će biti u podjednakoj situaciji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider