Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rakitić jedini stao

VIDEO Kaos u Japanu: Dolazak igrača Barcelone izazvao neviđenu euforiju

Od 10. do 20. prosinca u Japanu se igra FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo na kojem Europu predstavlja Barcelona...

Nogometaši Barcelone u subotu su upisali veliki kiks u Primeri nakon što su prokockali vodstvo 2:0 protiv Deportiva na svom Nou Campu. Gosti su na kraju ugrabili bod, što je ostavilo gorak 'okus u ustima' kod igrača katalonskog kluba.

S istim su se u ranojutarnjim satima nedjelje zaputili u Japan, gdje se od 10. do 20. prosinca održava Klupsko svjetsko prvenstvo. Nakon 13 sati leta igrači Barcelone sletjeli su u Yokohamu, gdje će 16. prosinca igrati protiv prvaka Azije, kineskog Guangzhou Evergrandea.

Dolazak Barceloninih nogometaša na aerodrom izazvao je pravi kaos. Stotine navijača stajalo je ispred vratiju za dolazne letove, te je s pripremljenim fotoaparatima, bilježnicama, kemijskama i svim ostalim pomagalima s kojima bi mogli zabilježiti poseban trenutak čekalo izlazak katalonskih zvijezda.

Čim su počeli izlaziti prvi ljudi u Barceloninim trenirkama, iako je tu bila riječ o fizioterapeutima, pomoćnim trenerima i ostalom osoblju, nastala je zaglušujuća buka. Vrhunac je dosegla kada je na 'crveni tepih' izašao Neymar, a nedugo nakon njega Leo Messi u paru s Luisom Suarezom. Bljeskalice na fotoaparatima nisu se gasile, zbog čega su i Messi i Suarez bili primorani 'škiljiti'.

Osim fotografija s pristojne udaljenosti, japanski navijači Barcelone ostali su gotovo praznih ruku jer su svi katalonski igrači očito dobili naputak da se ne zadržavaju. Svi su prošli, eventualno mahnuli navijačima koji su se svim silama trudili da gurnu papir i dobiju 'zlata vrijedan' autograa, a jedini koji je stao na par sekundi bio je naš Ivan Rakitić. Nije vidljivo kome je ostavio autogram, ali jednog je navijača / navijačicu silno usrećio. 

Barcelona će po četvrti put nastupiti na Klupskom svjetskom prvenstvu, te će tražiti svoj treći naslov pobjednika. U finalu će, prema svemu sudeći, igrati protiv argentinskog River Platea, ukoliko pobjednik Cope Libertadores slavi protiv prvaka Japana - Sanfrecce Hiroshime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider