Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Privukao interes

Kraj bajke malog zagrebačkog kluba: Odlazi čovjek koji ih je uveo u prvu ligu?

Igor Bišćan prvi je put u povijesti uveo Rudeš u prvu ligu, a njegov uspjeh nije prošao nezamijećeno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je momčad Rudeša prvi put u povijesti uveo u prvu ligu počelo je nagađanje kako Igor Bišćan napušta kormilog zagrebačkog kluba i preuzima slovenskog prvoligaša Olimpiju. Iako u Rudešu ne žele ništa službeno potvrditi, izvori bliski Olimpiji tvrde da je Bišćanov prelazak gotova stvar.

Slovenski, ali i hrvatski mediji raspisali kako je Bišćan već potpisao dvogodišnji ugovor s Olimpijom te kako će već danas biti predstvaljen igračima, ali se ipak još nije dogodilo. Iz Olimpije su poručili kako do petka nemaju što reći na tu temu, a i sportski direktor Rudeša Tomislav Knežević u kratkom nam je razgovoru tek rekao kako je Bišćan još uvijek trener Rudeša te da će klub voditi i na utakmici zagrebačkog Kupa u četvrtak.

Bišćan danas je uobičajeno vodio trening Rudeša , no iz slovenskih izvora neslužbeno doznajemo kako je upravo on novi trener ljubljanske Olimpije. Ni sam Bišćan nakon treninga nije potvrdio odlazak već nam je kratko rekao kako novih informacija još nema.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac u svojoj je prvoj samostalnoj sezoni na klupi Rudešu dva kola prije kraja osigurao nastup u prvoj HNL. Momčad Rudeša preuzeo je u lipnju prošle godine, a prije toga je od prosinca 2015. godine bio pomoćni trener Stipi Brnasu.

Uspjeh u Rudešu nije prošao nezamijećeno. Vlasnik Olimpije Milan Mandarić 39-godišnjeg hrvatskog trenera vidi kao trajno rješenje na klupi Olimpije na kojoj će Bišćan zamijeniti Safeta Hadžića. Hadžić je s Olimpijom osvojio drugo mjesto iza Maribora koji ima 13 bodova više. U novoj će momčadi Bišćana dočekati i Hrvati Leon Benko, Danijel Miškić i Dino Štiglec. Momčad bi prema neslužbenim informacijama Bišćan trebao preuzeti nakon finala slovenskog kupa u srijedu u kojem se Olimpija sastaje s Domžalama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider