Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavljen kalendar

Iduća sezona HNL-a počinje najkasnije otkako je Lige 10, dva su razloga

U glasniku Hrvatskog nogometnog saveza objavljen je kalendar za 2018. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige počet će u petak 27. srpnja, objavio je Hrvatski nogometni savez u svom glasniku.

To je gotovo dva tjedna kasnije u odnosu na aktualnu sezonu koja je počela 14. srpnja 2017.

Razlog za ovo "kašnjenje" krije se u nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji (finale je 15. srpnja), ali i najavljenim radovima na prvoligaškim travnjacima koji će se izvesti uz sufinanciranje HNS-a. Radovi će početi krajem svibnja i trajati kroz cijeli lipanj i srpanj kako bi tereni bili spremni za novu sezonu.

Taj petak 27. srpnja bit će najkasniji početak prvoligaške sezone u Hrvatskoj otkako je uvedena Liga 10 u sezoni 2013./2014.

Ovim pomicanjem starta HNL-a hrvatski predstavnik koji najranije krene u kvalifikacije za Europsku ligu moći će se fokusirati isključivo na te dvije utakmice prvog pretkola koje će se igrati 12. i 19. srpnja, kako bi preskočio prvu prepreku.

U Kupu ništa novo

Posljednje kolo jesenskog dijela HNL-a igrat će se od 14. (petak) do nedjelje 16. prosinca.

Što se Kupa tiče, tu HNS i dalje nastavlja po svom, odbijajući prebaciti četvrtfinalnu utakmicu za proljetni dio sezone, slijedom čega je pretrpan raspored u prvom dijelu sezone. Četvrtfinale (igra se na jednu utakmicu) predviđeno je za 28. studenog.

Jesenski dio sezone je puno zgusnutiji nego proljetni, tu je i faktor lošijih vremenskih prilika, ali i onaj čisto sportsko-natjecateljski: u situaciji kakvu imamo ove sezone i kakvu ćemo imati iduće samo četiri kluba ostaju u igri za trofej na proljeće.

Zar ne bi bilo logičnije da se četvrtfinale prebaci na drugi dio sezone pa se primjerice četvrtfinalna utakmica odigra u ožujku, polufinale u travnju, a finale u svibnju? To bi zasigurno povećalo draž i općeniti interes za Hrvatskim nogometnim kupom, naprosto iz razloga jer bi osam klubova ostalo u konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider