Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'zabijao sam više'

Ibra optužio Messija za raspad odnosa s Guardiolom!

Zlatan Ibrahimović stigao je u Barcelonu 2009. godine kao drugi najskuplje plaćeni igrač svih vremena. Zadržao se samo jednu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je uzbudljivi vikend u engleskoj Premierligi, jer ćemo svjedočiti gradskom ogledu dvaju Manchestera - Uniteda i Cityja. Bit će to ujedno i dvoboj Josea Mourinha (United) i Pepa Guardiole (City), vječitih rivala iz Primere kada su sjedili na klupama Real Madrida i Barcelone.

U sjeni menadžerskog ogleda bit će i onaj između napadača Manchester United Zlatana Ibrahimovića i njegovog bivšeg trenera Guardiole. Već i ptice na grani znaju da je Ibra upravo zbog zahlađenja odnosa sa španjolskim trenerom odlučio nakon svega jedne sezone napustiti katalonski klub. Najveće zasluge za to Šveđanin je pripisao najboljem igraču svijeta - Lionelu Messiju!

"Messi je počeo prigovarati. On je strašan, strašan igrač. Došao je u Barcelonu s 13 godina i odgojen je u toj kulturi. No nakon što sam ja stigao dobio je konkurenciju. Počeo sam zabijati više pogodaka od njega", napisao je Ibra u svojoj biografiji 'Ja sam Zlatan'.

"Otišao je Guardiolu i rekao: 'Ne želim više igrati na krilu. Želim igrati u sredini kao napadač'. Iako sam ja bio napadač, Guardiolu to nije bilo briga. Promijenio je taktičku formaciju zbog njega, jer ga je morao slušati. To je nevjerojatno s obzirom da sam ja zabijao puno pogodaka. Da sam ostao bio bih nevjerojatan napadač i u tom klubu", stoji u knjizi.

Ibra je u prvih osam kola Primere postigao sedam pogodaka u isto toliko nastupa. Uslijedile su tri utakmice bez gola, od kojih u jednoj nije ni zaigrao, a onda je zabio u četiri uzastopne. Stigla je nova godina, 2010., i promjena formacije u Barceloni. Ibra je prestao zabijati, a Pep ga je u posljednjih 15 prvenstvenih kola čak šest puta izostavio iz momčadi. Iduće sezone otišao je na posudbu u Milan...

Švedski napadač bit će bez sumnje jako motiviran u subotnjoj utakmici da zabije Cityju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider