Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Slavonski nogomet propada'

I Osijek se pobunio: Napali Šukera i dižu kaznenu prijavu protiv sudaca!

U nogometnom klubu Osijek održali su izvanrednu press konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povod su greške sudaca koje su se u posljednjih nekoliko kola dogodile na štetu NK Osijek, a kap koja je prelila čašu bio je nedosuđeni jedanaesterac na Kantridi pri rezultatu 0:0 (Rijeka je nakon toga postigla dva pogotka i upisala pobjedu).

"Sudačke greške koje se događaju iz kola u kolo direktno utječu na naše poslovanje, manju gledanost, smanjenje vrijednosti igrača. Iskoristit ćemo svako legitimno pravo u ovoj borbi, vjerujemo da ovo nije slučajno i da je ovo dirigirana utora protiv našeg kluba. Sve ćemo utakmice analizirati i tražiti pravdu uz pomoć odvjetnika", najavio je predsjednik Slobodan Tolj.

'Suci namjerno griješe na našu štetu'

Čelni čovjek prvoligaša s Drave smatra da suci namjerno griješe na štetu Osijeka zbog njegovih javnih istupa u kojima ih otvoreno kritizira zbog čega je nekoliko puta kažnjen u posljednje vrijeme.

Tolj se posebno osvrnuo na predsjednika HNS-a Davora Šukera: "Konstantno se spominje nekakav osječki sudački lobi, a mi nismo nikad bili u težoj situaciji. Drugu sezonu zaredom se borimo za ostanak, a cijela Slavonija ostala je na jednom prvoligašu i jednom drugoligašu. Zar bih ja trebao pisati dopis Šukeru i HNS-u da mi pošteno sude? Zar to nije njihov posao", pita se Tolj koji je prozvao Šukera za neracionalno trošenje novca: "On na putovanjima u inozemstvu troši nekoliko stotina tisuća kuna, a istovremeno je slavonski nogomet u iznimno lošem stanju."

'U HNL-u ne postoji močvara nego bara'

Podršku klubu na press konferenciji izrazila je i Kohorta koja također želi raščišćavanje odnosa u hrvatskom nogometu: "U HNL-u ne postoji močvara nego bara koju treba potopiti. Nema smisla putovati negdje 600 kilometara na gostovanje i onda dođete tamo i Osijek izgubi zbog greške suca", rekao je predsjednik Kohorte Ivica Polih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider