Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usmjerio gradski derbi

I drugi Kalinić u sjajnoj formi: Lijepa serija Hajdukova vratara

U sjeni učinka poznatijeg mu prezimenjaka ostala je nova vrlo dobra izvedba Lovre Kalinića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovre Kalinić jedan je od najzaslužnijih igrača za Hajdukovo drugo mjesto i održavanje priključka s Dinamom.

Derbi Svetog Duje pripao Hajduku: Vlašić i Caktaš za tri boda

Bijeli zaostaju tri boda za Modrima nakon što su u gradskom derbiju pobijedili Split u Parku mladeži golovima Vlašića i Caktaša, a tko zna u kojem smjeru bi se razvijala utakmica da u 12. minuti Kalinić nije spasio Hajduk u stopostotnoj šansi.

Napadač Splita Dražen Bagarić izašao je sam pred Hajdukova čuvara mreže, mogao je birati gdje će pucati, ali Kalinić ga je pričekao i nogom je obranio njegov udarac. Bila je to uvjerljivo najbolja šansa za Split koji je pola sata kasnije na drugoj strani iz gotovo identične situacije primio pogodak.

Do kraja dvoboja Kalinić je sačuvao svoja vrata čime je niz bez primljenog gola produljio na 541 minutu. Posljednji put Hajdukov vratar u HNL-u je kapitulirao 10. kolovoza, u 89. minuti utakmice s Lokomotivom u Kranjčevićevoj kada ga je matirao Marko Kolar.

U šest posljednjih kola Hajduk nije primio pogodak, a ta serija bi se mogla i produljiti jer Bijeli sad čekaju Istru na Poljudu, nakon reprezentativne stanke gostuju u Koprivnici, a nakon toga su domaćini Lokomotivi i Rijeci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider