Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili iza Dinama

Derbi Svetog Duje pripao Hajduku: Vlašić i Caktaš za tri boda

U gradskom derbiju 11. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su kao gosti slavili protiv RNK Splita s 2-0 (1-0) i probili se na drugo mjesto ljestvice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi Svetog Duje pripao je zasluženo Hajduku, a Damir Burić, koji je igrao za Split, nadmudrio je bivšeg igrača Hajduka Zorana Vulića, sadašnjeg stratega "crvenih".

Hajduk je dvaput u prvom dijelu pogađao okvir gola Splita, a tek u sudačkoj nadoknadi uspio je doći u vodstvo nakon protunapada kojeg je u pogodak pretvorio Nikola Vlašić. Već nakon tri minute drugog dijela Mijo Caktaš je glavom povećao na konačnih 2-0 nakon ubačaja Hrvoja Milića.

Hajduk je sada drugi s 20 bodova, tri manje od vodećeg Dinama, Rijeka je treća s 19 bodova, a Split četvrti s 15.

Pred 5000 gledatelja na stadionu u Parku Mladeži sudio je Bebek iz Rijeke.

Istra je na stadionu Aldo Drosina pobijedila Lokomotivu sa 2:1. Bio je to lokosima prvi ligaški susret nakon odlaska izbornika Ante Čačića, a Sreten Ćuk debitirao je porazom.

No, nije počelo loše za goste jer je u 26. minuti Andrijašević zabio za vodstvo, no nije dugo trajalo jer je Žižić prije odlaska na odmor izjednačio. U 87. minuti mogla je Lokomotiva do vodstva, ali je Kolar pogodio vratnicu, a to je kaznila Istra koja je pogotkom Stefana Nikolića osigurala sva tri boda.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider