Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Huliganska Liga prvaka

Huligani umalo zapalili četiri Crnogorca u taksiju, uhićene Delije spremale se za obračun

Dva dana uoči utakmice Olympiakos - Dinamo došlo je do napada na četvoricu Hrvata, javili su grčki mediji, ali to se pokazalo kao neistina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, ni najjača nogometna liga svijeta, Liga prvaka ni cijepljena od huliganskih okršaja, a uvjerljivo najveću pozornost privlači dvoboj Olympiakosa i Dinama u Pireju ove srijede.

Sinoć su huligani iz redova navijača Olympiakosa na jednom križanju zaustavili taxi u kojim su se vozila četiri crnogorska državljanina. Porazbijali su stakla na automobilu i u njega ubacili bengalke. Četvorica Crnogoraca, za koje su jedni tvrdili da su BBB-i, a neki na navijačkim forumima da su novinari (!?), uspjeli su pobjeći, javlja grčki Newsit. Svjedoci tvrde kako je 30-ak napadača motociklima zaustavilo taxi, a za razbijanje prozora koristili su čak i kacigu.

''Radi se o četvorici Hrvata koji su na engleskom tražili vožnju u Pirej'', rekao je taksist čiji je automobil demoliran.

Delije ipak u Zagrebu: Izvjesili poruku ispod murala BBB-a kraj Maksimira

VIDEO Sramotno: Pokazali najnižu granu primitivizma na najvećoj nogometnoj pozornici

No, to nije sve. Isti izvor javlja kako je u zoru uhićen 41 pripadnik Delija kod Larise na putu prema Ateni, od kojih je 36 iz Srbije i pet iz BiH. Bili su naoružani palicama, metalnim šipkama, bakljama i kamenjem.

Utakmica visokog rizika

Gostovanja su službeno zabranjena, ali oni koji igraju 'huligansku Ligu prvaka' ionako više mare za status među kolegama diljem Europe nego za prisutnost na stadionu. Dio BBB-a je, po pisanju navijačkih portala, već u Ateni. Bili su navodno na derbiju s AEK-om. Stižu i beogradske Delije, koje su prije dva tjedna posjetile Zagreb i fotografirale se na mjestu gdje su BBB-i znali igrati mali nogomet na Ravnicama.

Podsjetimo, Delije su u 'bratskim' odnosima s navijačima Olympiakosa Gate 7. BBB-i su uoči utakmice Grčka – Hrvatska prije četiri godine izvele 'šetnju' pirejskim ulicama, što je domaće huligane toliko izbacilo iz takta da su bacili Molotovljev koktel na sektor s hrvatskim navijačima među kojima je bilo manje huligana a više tzv. običnih navijača.

Posljednjih godina razvio se korektan odnos zagrebačkih i atenskih navijača, onih Panathinaikosa koji su prilično apolitični odnosno ne podržavaju opsesiju vezanja sa srpskim navijača kroz nekakva 'ortodoksna bratstva' (Zvezda – Olympiakos, Partizan – PAOK). Upravo bi navijači PAO-a trebali biti domaćini pristiglim BBB-ima, a sve bi to moglo dovesti do neželjenih scena na atenskim ulicama, pribojavaju se grčki mediji.

Prema posljednjim informacijama iz Grčke, u taksiju koji je napadnut od strane 30-ak huligana nisu se nalazila četvorica Hrvata nego Crnogorca.

Sinoć napadnuti Englezi i Šveđani

Neki će reći da Europska liga nikoga previše ne zanima, najviše možda huliganske grupe kojima je to sjajna prilika da se cijelu jesen zabavljaju na euro gostovanjima radeći nered. No, daleko od toga da huligani ne divljaju i u Ligi prvaka. Vidimo to iz godine u godinu, iz kola u kolo.

Primjerice, jedan HNL, koji je kod mnogih laika na zlu glasu jer se tu i tamo netko potuče, za Ligu prvaka je pravi mačji kašalj. Vidjeli smo to i sinoć, a bojimo se da tu nije izgredima kraj za 4. kolo elitnog nogometnog natjecanja.

U Lvovu je prethodnica od 15-ak navijača Malmoa brutalno pretučena od 'odbora za doček' ispred hotela. Policije nije bilo nigdje, a duplo više napadača odjevenih u crno nakon napada mirno je otišlo svojim poslom bez uhićenja.

U Sevilli su pak napadnuti navijači Manchester Cityja u jednom pubu. Napadači su bili pripadnici grupe Biris Norte, jedne od najagresivnijih huliganskih skupina u Španjolskoj. Podsjetimo, njih su prije dva tjedna u Manchesteru napali huligani Slaska iz Wroclava, koji seviljske huligane natjeravaju po cijeloj Europi zbog napada u Sevilli od prije nekoliko godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider