Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne ponovilo se

Hrvoje Čustić: Tužna obljetnica smrti koja je potresla hrvatski nogomet

Sedam godina je prošlo od pogibije nogometaša Zadra na utakmici Prve HNL.

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali to je surova istina. HNL je jedna od rijetkih liga, a Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u Europi u kojoj nitko nije smrtno stradao zbog navijačkog nasilja. S druge strane, jedna je od rijetkih liga u kojoj je nogometaš poginuo igrajući utakmicu.

Prije točno sedam godina bitku za život izgubio je Hrvoje Čustić, nogometaš Zadra koji je nekoliko dana ranije (28. ožujka) glavom udario u betonsku ogradu na Stanovima. Borio se za jednu loptu s nogometašem Cibalije Tomislavom Jurićem i u 2. minuti susreta doživio smrtonosnu povredu.

Zbog udarca u zid zadobio je nagnječenje mozga, operiran je, no stanje mu se naglo pogoršalo 3. travnja kada je izgubio najvažniju utakmicu.

Hrvoja Čustića zadarski se Tornado sjeti češće nego jednom godišnje, a majicu s njegovim likom ispod dresa nosi vratara Monaca i hrvatska 'jedinica' Danijel Subašić. Tog dana Suba je ostao bez najboljeg prijatelja iz djetinjstva, a upravo je on ispucao loptu za koju se Hrvoje borio u toj nesretnoj 2. minuti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider