Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pomlađene barakude

Hrvatski vaterpolisti osvojili brončanu medalju na FINA Svjetskom kupu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na FINA Svjetskom kupu, koji se igrao u Almatyu u Kazahstanu, pobjedivši reprezentaciju SAD-a rezultatom 8:6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je u punom sastavu, reprezentacija SAD-a danas nije imala šanse protiv razigrane Hrvatske. Prva četvrtina utakmice završila je nerješeno 2:2, no već drugu Hrvatska je dobila s 3:1.

Treća je bila naša s 2:0, dok smo posljednju izgubili s 1:3. Po tri gola za Hrvatsku su postigli Ivan Milaković i Luka Bukić, dok su po jedan pogodak postigli Ante Vukičević i Kristijan Milaković.

''Ovo je zaista veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju s kojom smo došli na Svjetski kup. Odigrali smo utakmicu na perfektan način i sve čestitke igračima i stožeru!'', izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu brončanu su medalju osvojili: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

''Drago nam je što smo osvojili brončanu medalju. Bila je ovo teška utakmica i iznimno naporan turnir. Ovo je novi veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Zahvaljujem svim navijačima, čije su nas poruke podrške zaista obradovale!'', izjavio je Luka Bukić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider