Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Čvrsto uz kapetana"

Hrvatski nogometni savez brani Modrića: "Na sudu u Osijeku dao je ispravan iskaz"

Ljudi koji vode hrvatski nogomet vjeruju da će kapetan reprezentacije "potvrditi svoju nedužnost, kao i neosnovanost ovakve optužnice".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza prilikom svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću.

Tužiteljstvo je još 19. lipnja 2017. otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću šest dana ranije (13. lipnja 2017.) neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s Dinamom u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Nakon što je 19. lipnja otvorena istraga, ovog petka 2. ožujka podignuta je optužnica protiv Modrića.

Povodom podizanja optužnice protiv Modrića za davanje lažnog iskaza, oglasio se Hrvatski nogometni savez s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski nogometni savez uvijek i dosljedno podržava načelo presumpcije nevinosti te smatra svaku osobu nedužnom dok se ne dokaže suprotno.

U konkretnom postupku, HNS je duboko uvjeren u ispravnost iskaza Luke Modrića pred sudom u Osijeku, a posebno zbog Modrićevog ponašanja koje je od prvog nastupa za hrvatsku U-15 reprezentaciju u ožujku 2001. godine pa do danas bilo uzorno. Modrić se kroz skoro 20 godina nastupa u dresu Hrvatske pokazao kao karakterna osoba koja je iznimno odgovorna u svom odnosu prema suigračima, obvezama u reprezentaciji i hrvatskoj državi, kojoj je svojim igrama u reprezentaciji i klubovima priskrbio značajan ugled u svjetskoj sportskoj javnosti.

Zahvaljujući svojoj besprijekornoj sportskoj karijeri i ponašanju u reprezentaciji, 2016. godine postao je i kapetan selekcije za koju je nastupao više od stotinu puta, a u međunarodnim klupskim okvirima potvrdio se kao najuspješniji hrvatski nogometaš u povijesti. Zbog svega navedenoga, Hrvatski nogometni savez čvrsto stoji uz svog kapetana reprezentacije i vjeruje da će u ovom postupku potvrditi svoju nedužnost, kao i neosnovanost ovakve optužnice.

Također, uvjereni smo da, zahvaljujući Modrićevom neslomljivom karakteru, ovaj postupak neće imati negativan utjecaj na izvedbe reprezentacije, pred kojom je nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji", stoji u priopćenju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider