Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
okrnjeni, ali...

Traži se pobjeda koja vodi na Euro: Mogu li srušiti 'la rojitu'?

Izbornik Nenad Gračan objavio popis reprezentativaca za ključne oglede u kvalifikacijama za Euro U21...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se u ponedjeljak, 21. ožujka u Zagrebu, kako bi se pripremala za dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, koje će se održati sljedeće godine u Poljskoj. Mladi 'vatreni' će 24. ožujka gostovati u Španjolskoj, a potom će četiri dana kasnije u Zaprešiću dočekati vršnjake iz Estonije.

Prva na rasporedu je utakmica protiv mlade 'furije', koja je u studenom prošle godine slavila u Rijeci s 3:2.

Izbornik Nenad Gračan za kvalifikacijske je susrete pozvao sljedeće igrače: Dominika Livakovića (Zagreb), Josipa Posavca (Palermo), Marka Marića (Lechia Gdansk), Josipa Juranovića i Frana Tudora (Hajduk Split), Jozu Šimunovića (Celtic), Duju Ćaletu-Cara (Red Bull Salzburg), Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen), Dinu Perića, Luku Capana, Ivana Fiolića i Marka Kolara (Lokomotiva), Antonija Milića (Oostende), Josipa Radoševića (Eibar), Marka Roga, Antu Ćorića i Domagoja Pavičića (Dinamo), Filipa Krovinovića (Rio Ave), Marija Pašalića (Monaco), Petra Bočkaja (Inter), te Stipu Pericu (Udinese Calcio), dok je Dino Mikanović (Aarhus) pozvan za utakmicu s Estonijom.

Pretpostavlja se da su Tin Jedvaj i Mario Pašalić na popisu mlade reprezentacije samo privremeno, odnosno da će se naći među putnicima za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Naime, Tin Jedvaj igra sve bolje i bolje u Bayeru nakon povratka od ozljede koljena, dok je Pašalić jedan od važnijih igrača u drugoplasiranoj momčadi francuskog prvenstva Monacu.

"Imali smo određene probleme, dosta igrača imalo je ozljede ili nisu bili u punom pogonu stoga još moramo vidjeti kako će se sve odviti. Što se tiče Nikole Vlašića, on je tek ušao u trenažni proces te smo se s klubom dogovorili da ga ne zovemo za ove dvije utakmice kako bismo mu omogućili da se normalno pripremi", rekao je izbornik Gračan o popisu.

"Pred nama je zahtjevna utakmica u Burgosu. Španjolska je pokazala svoju snagu u europskim kvalifikacijama, ima širok izbor igrača koji su stalno na okupu te izbornika koji koristi igrače s kontinuitetom nastupa. Oni nemaju problema po tom pitanju. No, smatram da i mi imamo momčad koja može odgovoriti izazovu te ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat", zaključio je Gračan.

Hrvatska se uoči nastavka kvalifikacija nalazi na drugom mjestu na ljestvici skupine 6 s 12 osvojenih bodova; prva je Španjolska s 13, treća Švedska s deset, a slijede još Gruzija sa šest, Estonija s četiri te San Marino s jednim bodom.

Nastup na Europskom prvenstvu osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u play-off za Euro.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider