Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz u Wolverhamptonu

Bitka za Euro: Hrvatska povela pa Engleska okrenula!

Hrvatska je izgubila 2:1 u Wolverhamptonu od Engleske u prvoj utakmici doigravanja za U-21 Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je povela golom Marka Livaje na asistenciju Datkovića u 13. minuti. Englezi su okrenuli u drugom poluvremenu. Harry Kane izjednačio je u 58. minuti na asistenciju Berahina, koji je u 85. minuti donio pobjedu Engleskoj golom iz jedanaesterca.

Berahino je sam izborio jedanaesterac nakon što ga je Livaković nesmotrenom reakcijom srušio u šesnaestercu Hrvatske u proboju po desnoj strani.

Hrvatska je odigrala vrlo dobro prvo poluvrijeme, no izabranici Nenada Gračana značajno su pali u drugo dijelu. Engleska je nametnula svoj ritam i konstantno prijetila Hrvatskoj koja se uglavnom orijentirala na branjenje vlastitih vrata.

Zanimljivo je da je Gračan odlučio krenuti u utakmicu bez Marija Pašalića koji je ušao u igru tek u drugom poluvremenu. Uzvrat se igra u utorak u Vinkovcima.

 

U-21: ENGLESKA - HRVATSKA 2:1 (0:1)

Doigravanje za EP 2015, prva utakmica.
Molineux, Wolverhampton.

Sudac: Javier Estrada (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Livaja (13'), 1:1 - Kane (58'), 2:1 - Berahino (85' - 11m)

Žuti kartoni: Župarić (49'), Dier (69'), Pavičić (80'), Pašalić (81'), Moore (83')

Engleska: Butland, Keane (od 46' Dier), Shaw, Gibson, Moore, Caskey, Carroll, Redmond, Hughes (od 56' Ince), Berahino, Kane. Izbornik: G. Southgate.

Hrvatska: Livaković, Župarić, Milić (od 89' Miloš), Datković, Mitrović, Bradarić, Pavičić, Ćorić (od 63' Pašalić), Pjaca, Rebić i Livaja (od 70' Bagarić). Izbornik: N. Gračan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider