Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Londonu

Hrvatska protiv Argentine i Messija uoči gostovanja u Italiji

Hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s Argentinom u prijateljskoj utakmici 12. studenog u Londonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Informacija još uvije nije službena, ali čini se da je utakmica dogovorena, barem prema onom što stoji na službenom Twitter profilu Guillerma Tofonija, direktora tvrtke koja je komercijalni zastupnik reprezentacije Argentine. Naknadno je informaciju na svojem Twittteru profilu potvrdio i HNS, iako neki čelnici HNS-a tvrde kako ne znaju ništa o tome. 

Argentinci u studenom stižu na europsku turneju i izabrali su Hrvatsku za jednog od suparnika. HNS je za taj termin tražio protivnika, u kombinaciji je bio SAD, ali izgleda da će na kraju „vatreni“ zaigrati protiv Messija, Aguera, Di Marije i društva.

Hrvatska i Argentina do sada su se susretali tri puta. Prvi put u Zagrebu 1994. kada se Argentina spremala za Svjetsko prvenstvo u SAD-u. Prijateljska utakmica na kišom okupanom Maksimiru završila je bez golova. Druga utakmica bila je natjecateljska, Hrvatska i Argentina sastali su se u skupini na SP-u 1998. u Francuskoj, a „gauči“ su pobijedili 1:0.

U trećem ogledu Hrvatska je 2006. upisala pobjedu (3:2) u prijateljskoj utakmici na neutralnom terenu u Ženevi.
Četvrti ogled bit će odlična priprema za „vatrene“ budući da će četiri dana kasnije gostovati u Milanu protiv Italije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider