Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
analizirali vatrene

Norvežani se pitaju kako protiv HR zvijezda: Pronašli su nam slabosti, taktika je jasna

Kako nadmudriti hrvatsku nogometnu reprezentaciju kada njezini ključni igrači Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić igraju za Real Madrid, Barcelonu i Atletico Madrid, pitaju se norveški mediji uoči subotnjeg ogleda na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Pokušat ćemo iznenadi Hrvatsku," naglasio je norveški izbornik Per-Mathias Hogmo u razgovoru za dnevnik 'Verdens Gang'. Hogmo je istaknuo kako se Norvežani u Zagrebu neće nadigravati, pokušat će igrati sa što manje rizika, dodavši kako će biti teško nadmudriti sjajne hrvatske veznjake.

"Hrvatska reprezentacija teži posjedu lopte. Hrvati su iznimno jaki u igri s loptom, jedni od najboljih u Europi. Za nas je iznimno važno da pokušamo kontrolirati igru," dodao je norveški izbornik.

Hogmo je analizirao igru 'vatrenih' i smatra kako je obrana naš najslabiji dio momčadi.

"Hrvatska obrana ima tendenciju pada u igri. Pokušat ćemo iskoristiti prostor iza Modrića i Rakitića," poručio je Hogmo.

Norveški mediji navode kako Hogmo dvoji oko formacije koju će postaviti u Zagrebu. Još nije prelomio hoće li to biti klasičnih 4-4-2 ili pak formacija 4-5-1. Većina se slaže kako norveško 'čudo od djeteta' 16-godišnji Martin Odegaarda neće biti u početnom sastavu.

"Postoji nekoliko upitnika oko sastava, no Hogmo je bliži odluci da zaigra s dva napadača Mohammedom Abdellaoueom i Havardom Nielsenom," piše list Adresseavisen, dok Aftenposten navodi kako će Norvežani protiv Hrvatske nastupiti u sastavu:

Nyland - Elabdellaoui, Forren, Hovland, Linnes - Skjelbred, Tettey, Johansen, Moller Dahli - Nilsen, Elyounoussi

Jedan od ponajboljih norveških igrača, veznjak Hoffenheima Tarik Elyounoussi (27) uvjeren je kako Norveška u Zagrebu može i pobijediti.

"Nadam se našoj pobjedi 1-0. Hrvatska je vodeća u skupini, radi se o iznimno kvalitetnom sastavu, no uvjeren sam u pozitivan rezultat. Dobro smo se pripremili, a svoju priliku ćemo tražiti iz brzih kontri," poručio je Elyounoussi koji je rođen u Maroku, no u Norvešku se preselio kada je imao 12 godina.

Imaju li Norvežani 'lijek' za favoriziranu Hrvatsku?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider