Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luka zabio na rođendan

Pobjeda za start: Modrić prekinuo mučenje, prvi gol Kramarića!

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacije za Euro 2016.

Hrvatska je pobijedila Maltu 2:0 u utakmici iz koje će se pamtiti isključivo tri osvojena boda.

Igra koju je na početku kvalifikacijskog ciklusa prezentirala Hrvatska Nike Kovača brzo će pasti u zaborav, a nakon ovakvog izdanja i raspleta u ostalim utakmicama (bugarsko slavlje u Azerbajdžanu) možemo zaključiti kako je dobro što u Bugarskoj ne gostujemo kroz nekoliko dana nego 10. listopada.

Kovač pohvalio dvojicu: Pokušavamo igrati moderno, a to nije jednostavno!

Prije svega, iznenadile su Kovačeve odluke da u domaćoj utakmici s najslabijim suparnikom u skupini krene s jednim klasičnim napadačem (Mandžukić) te da na polušpici krene s Marcelom Brozovićem.

Mizerna posjeta

U ne odveć dojmljivo izdanje reprezentativaca prigodno se uklopilo i ozračje na tribinama, gdje se okupilo oko 8000 gledatelja. Hrvatski nogometni savez 'pobrinuo' se astronomskim cijenama ulaznica (sjever 60, istok 120, zapad 250kn) da Maksimir u prvoj utakmici poslije Svjetskog prvenstva nije grmio nego se tek povremeno čulo skandiranje navijača, koji su dosta često poznatim uzvikom 'HNS pederi, nogomet ste sje....' dali do znanja što misle o nogometnim vlastodršcima.

Malteška nada trajala do 30. minute

Što se zbivanja na terenu tiče, Malta je prva došla u gol-šansu, ali je Subašić u drugoj minuti vrlo dobro obranio udarac Schembrija. Napadi Hrvatske su bili jalovi, bez konkretnih prigoda pred golom malteškog vratara Hogga, a sve je veći broj gledatelja zviždao Vatrenima. Znak da mučenje neće dugo potrajati vidjeli smo u 30. minuti.

Steve Borg, stoper Malte, bio je u duelu s Mandžukićem pored korner zastavice, a kako nije uspijevao doći do lopte izgubio je živce i reagirao burno. Mandžo je svojim padom dodatno uvjerio ruskog suca da Borgu pokaže crveni karton i postalo je tada jasno da Malta neće uspjeti napraviti čudo u Zagrebu. U 15-ak minuta do poluvremena Hrvatska nije probila bunker gostiju, ali jest već poslije 20-ak sekundi igre u drugom dijelu.

Luka Modrić je na svoj 29. rođendan snažno opalio s 30-ak metara i lopta je odsjela u donjem desnom kutu nemoćnog Hogga. U minutama koje su uslijedile Hrvatska je pokušala doći do drugog pogotka kojim bi riješila pitanje pobjednika, ali morali smo čekati sve do 80. minute.

U međuvremenu su se redale prigode iz kojih se mogla do vrha napuniti mreža Malte. U 57. minuti udarac Halilovića je prošao pokraj vratnice, a minutu kasnije Rakitić iz blizine opalio svom snagom, no malteški branič je blokirao udarac. U 66. minuti je Modrić mogao i do drugog zgoditka, no njegov udarac prema mreži spasio je Agius glavom.

Kramarić pokazao klasu

Sredinom drugog dijela, u 67. minuti, Andrej Kramarić je ušao u igru umjesto Alena Halilovića. U 74. je nakon dvaju sjajnih lažnjaka pogodio prečku s ruba šesnaesterca, da bi u 80. postavio konačan rezultat. Pola posla obavio je Nikica Jelavić, primio loptu i riješio se svog čuvara te idealno dao u prostor za Kramarića koji natrčava i hladnokrvno, poput rutinera, prizemno ljevicom matira Hogga. U 25 minuta koliko je dobio na terenu Kramarić, kojemu je ovo prvi službeni pogodak za Hrvatsku, je pokazao da se u budućnosti, počevši od idućeg okupljanja reprezentativaca, na njega jednostavno mora računati.

Do kraja susreta Jelavić je u 88. minuti propustio priliku za 3:0, Hogg je obranio njegov šut, a malteški vratar se istakao i u 90. minuti, kada je obranio šut Brozovića iz blizine.

SKUPINA H

Norveška - Italija 0-2 (Zaza 16, Bonucci 62)

HRVATSKA - Malta 2-0 (Modrić 46, Kramarić 81)

Azerbajdžan - Bugarska 1-2 (Nazarov 54 / Micanski 14, Hristov 87)

LJESTVICA:

1. HRVATSKA                       1 1 0 0 2-0 3
1. Italija                                 1 1 0 0 2-0 3
3. Bugarska                         1 1 0 0 2-1 3
4. Azerbajdžan                     1 0 0 1 1-2 0
5. Malta                                 1 0 0 1 0-2 0
5. Norveška                          1 0 0 1 0-2 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider