Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi termin nepoznat

Prekinuta utakmica Hrvatska - Kosovo neće se igrati u nedjelju!

Kvalifikacijska utakmica 7. kola skupine I za odlazak na SP u nogometu 2018. između Hrvatske i Kosova na stadionu u Maksimiru prekinuta je u 27. minuti zbog nemogućih uvjeta za igru.

Zbog obilne kiše koja je natopila maksimirski teren, pri rezultatu 0:0 prekinuta je utakmica između Hrvatske i Kosova u 27. minuti! Nije poznato kada će se ova utakmica konačno odigrati, ali je sigurno da to neće biti u roku od 24 sata.

Nakon 20-ak minuta igre po neregularnom terenu sudac Stefan Johannesson pozvao je kapetane, izbornike i delegata na konzultacije uz rub terena. Nakon desetak minuta odlučeno je kako će se pričekati još desetak minuta, a igrači su otišli u svlačionicu. Kapetani Modrić i Ujkani ponovno su izašli na teren sa sucem te donijeli odluku kako se neće više igrati.

Sat vremena kasnije saznali smo i kako je donesena zajednička odluka delegata i obje reprezentacije kako se utakmica neće igrati u roku od 24 sata, što je bio jedan od mogućih scenarija. Oko novog termina odlučit će FIFA naknadno.

Hrvatska reprezentacija u utorak gostuje u Turskoj u koju putuje u ponedjeljak ujutro, dok Kosovo dočekuje Finsku.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić otkrio je nakon utakmice kako su obje momčadi htjele igrati iako je sudac bio za to da se ne igra. Lopta nije odskakala na velikoj većini terena kojeg su prekrivale poveće lokve vode. Ipak, igračima je bilo žao navijača pa su probali, ali nije išlo, rekao je Modrić novinarima.

U našoj skupini Finska je iznenadila Island te ga pobijedila na svom terenu. To je sjajan rezultat za Hrvatsku jer Islanđani su pobijedili našu reprezentaciju u prošlom kolu te na ljestvici imaju isti broj bodova.

Vodstvo u skupini I preuzela je Ukrajina koja je s 2:0 slavila protiv Turske na svom terenu. Podsjećamo da Hrvatska do kraja kvalifikacija osim spomenutih utakmica protiv Kosova i Turske gostuje u Ukrajini te dočekuje Finsku.

Skupina I

Finska - Island 1-0 (Alexander Ring 8)
Ukrajina - Turska 2-0 (Andrij Jarmolenko 18, 42)
Hrvatska - Kosovo - prekinuta zbog kiše u 23. minuti

1. Ukrajina 7 4 2 1 11-5 14
2. Hrvatska 6 4 1 1 11-2 13
3. Island 7 4 1 2 9-7 13
4. Turska 7 3 2 2 11-8 11
5. Finska 7 1 1 5 5-10 4
6. Kosovo 6 0 1 5 3-18 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider