Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
zasjali novi dresovi

Hrvatska pobijedila Izrael, Čačić predstavio novi sustav, Srna se ozlijedio!

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Izrael rezultatom 2:0 u prvoj pripremnoj utakmici uoči Eura u Francuskoj.

Pred desetak tisuća promrzlih gledatelja u osječkom Gradskom vrtu Hrvatska je u prijateljskom susretu pobijedila Izrael 2:0 pogocima Ivana Perišića u 4. te Marcela Brozovića u 34. minuti.

Ostaje veliko pitanje: Ima li Čačić hrabrosti povući potez o kojem priča cijela Hrvatska?

U Osijeku su reprezentativci prvi put zaigrali u novim Nikeovim dresovima koji su prošlog tjedna predstavljeni u New Yorku.

Dojam je malo povarila ozljeda kapetana Darija Srne koji je u 40. minuti morao napustiti igru zbog oštrog starta izraelskog nogometaša Gershona koji mu je oštrim čepovima kopačke razderao kožu, no čini se kako kapetan nije teže ozlijeđen.

Interova veza riješila Izrael

'Vatreni' su sjajno ušli u utakmicu i u prvih pola sata zabili su dva gola na krilima 'Interove veze'. Za 1-0 je zabio Perišić u četvrtoj minuti na asistenciju klupskog suigrača Brozovića koji je u 34. minuti zabio za 2-0. Kod drugog gola Kalinić je lijepo uposlio Mandžukića koji iz okreta pogađa vratnicu, a na odbijenu loptu stigao je Interov veznjak i sigurno pogodio.

Izbornik Ante Čačić u Osijeku je isprobao različite sustave igre, baš kao što je i najavio. Prvih 45 minuta Hrvatska je bila najopasnija, i to u 3-5-2 sustavu koji je bio izrazito ofenzivan, ali je naša obrana izgledala dosta ranjivo. Kasnije je prešao na 4-4-2, ali samo na desetak minuta, da bi ulaskom veznjaka Kovačića umjesto napadača Kalinića formacija bila klasičnih 4-2-3-1.

Čačić rotirao sustave igre

Treba reći kako je u drugih 45 minuta Izrael preuzeo inicijativu i bio u određenim i bolja momčad. Kalinić se tada istaknuo s nekoliko odličnih obrana. Na kraju su se naši nogometaši malo probudili, ali nekoliko lijepih akcija nije okrunjeno novim pogotkom.

Startnih 11 u 3-5-2 sustavu: Subašić – Lovren, Ćorluka, Vida – Srna, Badelj, Modrić, Brozović, Perišić - Kalinić, Mandžukić

Izbornik je napravio svih šest dopuštenih izmjena, a u drugom dijelu utakmice zaigrali su i Lovre Kalinić, Alen Halilović, Mateo Kovačić, Gordon Schildenfeld i Domagoj Antolić, dok je Šime Vrsaljko već u prvom dijelu zamijenio ozlijeđenog kapetana Srnu.

Kako vam se svidjela Hrvatska u 3-5-2 sustavu?

Ukupno glasova:

Bio je to prvi prijateljski susret uoči Europskog prvenstva u Francuskoj od četiri planirana, a sljedeći je već ove subote u Budimpešti protiv Mađarske (18 sati).

Bila je to četvrta utakmica 'vatrenih' pod vodstvom Ante Čačića i četvrta pobjeda uz ukupnu razliku pogodaka 9-1. Hrvatska je s Čačićem na klupi dobila i Bugarsku (3-0), Maltu (1-0), te Rusiju (3-1). To je ujedno i jubilarni deseti nastup Hrvatske u Osijeku gdje nikada nije poražena (osam pobjeda, dva remija), ali i već deveta međusobna utakmica Hrvatske i Izraela, čime su se Izraelci pridružili Slovencima na vrhu popisa najčešćih suparnika Hrvatske nakon osamostaljenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider