Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilićeva momčad najuravnoteženija...

Hrvati ipak vrijedniji i od Srba i od Bosanaca

Sjajna sezona je iza BiH reprezentativaca. Potvrda je stigla i od goal.coma koji je stavio čak tri Ćirina ratnika u najbolju momčad Bundeslige. Nemanja Vidić još je jednom zadivio otok a Deki Stanković je konstanta. Ipak 'Biblija' vrijednosti igrača Transfermarkt govori da su Hrvati dvostruko skuplji od BiH reprezentativaca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona je na samom kraju, kreće ljetni mercato, milijuni su spremni za nogometnu kremu. Svaka trgovina ima svoje ovoljetne favorite, netko uvijek iskoči u prvi plan.

Nemanja Vidić, pojam je stopera na otoku. I veliki Steve Gerrard kao prvo ime sezone ističe Fergusonovog obrambenog monstruma. U društvu reprezentacije Srbije Nemanja vrijedi kao trećina momčadi.

Dejan Stanković je još uvijek 'na cijeni' a nepredvidivo krilo Miloš Krasić mogao bi uskoro preseliti u neku bogatiju štalu. Nema sumnje da je Branislav Ivanović ove sezone konačno pokazao zašto je doveden u Chelsea.

Jedanaestorica koja je slavila protiv Rumunja u Bukureštu prebacila je troznamenkastu granicu milijuna.

Stojković (900, 000 eura) – Vidić (31, 5), Dragutinović (2), Ivanović (7, 5), Obradović (4,5) – Stanković (14), Milijaš (4,5), Jovanović (8,5), Krasić (12,5) – Žigić (10), Pantelić (7).

Ukupna vrijednost prvih 11 Antićeve momčadi je 102, 900, 000 eura.

Džeko, Ibišević, Salihović i Misimović pakleni su poker asova, a za najbolje 'karte' moraš se i dobro isprsit. Njihove vrijednosti već sada su respektabilne na nogometnom tržištu a nema sumnje da bi koji milijun mogle porasti.

Ljiljani su u velikom zamahu, euforija navijača je na najvećoj razini i nosi ih prema Južnoj Africi. 'Dovedite nam taj Brazil' iščitavalo se u očima Ćire Blaževića nakon demoliranja Belgijanaca.

Možda bi i slavni Selecao zaista drhtao na Bilinom polju, ali ostavit ćemo maštu za neke druge priče. U ovom tekstu se bavimo činjenicama, a one kažu sljedeće.

Prvih 11 Bih momčadi vrijedi gotovo 50 milijuna eura. Ovo sezonske predstave Ćirinih zvijezda izazivaju srahopoštovanje kao i 'tata' na klupi.

Supić (900, 000 eura) – Spahić (3 milijuna), Pandža (800, 000), Nadarević (1), Berberović (500, 000) – Rahimić (1,4), Salihović (6), Misimović (11), Muratović (2) – Džeko (12,5), Ibišević (7,5).

Vrijednost Ćirinih sinova je 49, 450, 000 eura.

Slaven Bilić je u nezavidnoj poziciji. Neke glavne poluge su 'out' uoči utakmice istine protiv Ukrajine. Na klupskom planu su možda sjajne bosanske i srpske zvijezde i zasjenile neke naše igrače ali ravnoteža koja postoji u našoj izabranoj vrsti ne postoji kod Srba i Bosanaca. Cijene jasno opravdavaju ovu rečenicu.

Vidljivo je da Europa prepoznaje konstantnost rezultata i pojavljivanja na najvećim smotrama. Nema sumnje da će nekim našim igračima vrijednost još porasti, prije svega Srni, Pranjiću i Modriću a za Kranjčara su već i nuđene puno veće cifre od ove koja stoji u njegovoj zagradi.

Pletikosa (6,3) – Ćorluka (11,5), Pranjić (8), Šimunić (9), Križanac (3,5) – Vukojević (7), Kranjčar (9,5), Modrić (17), Srna (13, 5) - Eduardo (11), Olić (12).

Ukupna vrijednost – 108, 300, 000 eura.

Lipanj i srpanj će zasigurno uvelike promijeniti neke brojke u ovim zagradama. Kod nekih bi one mogle i enormno skočiti. Gotovo 50 milijuna eura bosanske jedanaestorke vrlo bi se lako moglo približiti većim standardima. Džeko, Misimović, Modrić i Srna su u prvom redu za dresove najvećih klubova. Ljeto kao i uvijek, donosi neke odgovore….

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider