Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za male novce

Hoffenheim se pojačava za povijesni nastup u Ligi prvaka: Stigla dva nova igrača

Prošle sezone nisu uspjeli proći kroz play-off, ali sad su sigurno unutra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoffenheim je ove sezone bio jedno od najvećih iznenađenja u tzv. ligama petice, a svakako najveće u bitkama za plasman u kontinentalna natjecanja. Pod vodstvom talentiranog stručnjaka Juliana Nagelsmanna završili su na senzacionalnom trećem mjestu u Bundesligi i plasirali se u Ligu prvaka što im je već sad najveći uspjeh u povijesti kluba.

Do Lige prvaka su pokušali doći i na početku ove sezone, ali tada ih je u play-offu s dvije pobjede eliminirao Liverpool koji će kasnije predvođen Mohamedom Salahom dogurati do finala s Realom.

Četvrto mjesto na kojem su završili 2017. godine bilo im je dostatno za kvalifikacije, ali Njemačka od ovog ljeta zahvaljujući UEFA-inoj reorganizaciji daje četiri kluba izravno u najprestižnije klupsko natjecanje svijeta, a Hoffenheim se tu ugurao trijumfom nad Borussijom Dortmund u posljednjem kolu.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić s golom i asistencijom bio je prevaga u tom dvoboju, kao i tijekom cijele sezone koju je okončao s 13 bundesligaških golova i šest asistencija.

Iako će dvoboj prvog kola Lige prvaka igrati tek u rujnu, u Hoffenheimu su se već sad bacili na posao i riješili dva pojačanja za novu sezonu.

11.5 milijuna eura za odštete

Prvi je na Wirsol Rhein-Neckar-Arenu sletio Leonardo Bitencourt, ponajbolji igrač Kolna koji je ispao iz Bundeslige. U Hoffenheimu su ekspresno reagirali i iskoristili njegovu klauzulu koju je imao u ugovoru u slučaju ispadanja prema kojoj je mogao otići ukoliko netko uplati šest milijuna eura.

Bitencourt se brzo dogovorio s novim poslodavcima i potpisao ugovor do 30. lipnja 2023. godine.

Dan kasnije u stigao je i Ishak Belfodil. On je klasični napadač, reprezentativac Alžira koji je u ovoj sezoni igrao za Werder Bremen na posudbi iz belgijskog Standarda. Njega je Hoffenheim platio 5.5 milijuna eura i svakako će biti opcija više treneru Nagelsmannu u vrhu napada.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider