Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerovali ili ne

Hoffenheim asa za povijesni transfer otkrio uz pomoć - Football Managera

Popularna kompjuterska igrica pomogla je malom klubu u velikom poslu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Roberto Firmino je došao kod nas sasvim slučajno, nakon što smo ga kolega i ja otkrili na video igre."

Izjavio je to Lutz Pfannenstiel, direktor skautske službe Hoffenheima, koji je ujedno i pasionirani ljubitelj video igre Football Manager.

Nogometna simulacija, u kojoj odaberete klub kojeg želite trenirati, kupovati i prodavati igrače, slagati taktiku i voditi utakmice, doživjela je veliku ekspanziju u posljednjih 10-ak godina.

Zanesenost nogometom Lutza Pfannenstiela u virtualnom donijela je milijune eura Hoffenheimu u stvarnom svijetu.

"Sasvim slučajno smo kolega i ja otkrili Firmina, bio je ubojit dok je igrao za brazilskog drugoligaša Figueirense. Imao je odlične ocjene i odlučio sam da ga odemo skautirati uživo. Kad sam došao u Brazil odigrao je i odlično i mi smo donijeli odluku o kupnji. Mnogi su se čudili kad smo platili četiri milijuna eura odštete za njega", priznao je Pfannestiel.

Najskuplji u povijesti kluba

Firminov transfer u Hoffenheim realiziran je 1. siječnja 2011., a službeno je doveden iz kluba Tombense koji ga je prethodno posudio Figueirenseu.

U četiri i pol godine u Hoffenheimu zabio je 49 golova i upisao 36 asistencija u 153 nastupa, etabliravši se kao odličan napadač. U ljeto 2015. Liverpool je za njega iskrcao 41 milijun eura čime je postao najskuplji igrač u povijesti Hoffenheima.

Kod Jürgena Kloppa odmah je zgrabio mjesto u početnom sastavu i sad je jedan od glavnih aduta Redsa u nastojanjima da napokon osvoje Premierligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider