Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vrlo sam uzbuđen'

Nijemci potvrdili dolazak Kramarića: Ciljevi EURO i izbjeći ispadanje

Kad je shvatio da se u Leicesteru neće naigrati, Kramarić je krenuo u potragu za novim klubom. I pronašao ga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutačno posljednjeplasirani sastav Bundeslige Hoffenheim u srijedu je potvrdio kako je na posudbu do kraja sezone doveo hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića (24) iz engleskog Leicester Cityja.

"Vrlo sam uzbuđen što ću zaigrati u Bundesligi i dat ću svoj doprinos kako bi klub izbjegao ispadanje", rekao je Kramarić na predstavljanju u svom novom klubu.

"Sretni smo što smo mogli realizirati ovaj transfer. Andrej je odličan strijelac koji će dati novi poticaj našem napadu", izjavio je sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Rapsodija u Rijeci pa grijanje klupe na Otoku

Kramarić je u Leicester stigao u siječnju prošle godine iz Rijeke, gdje je u jesenskom dijelu HNL-a postigao 21 pogodak u 18 susreta, te je u proljetnom dijelu prošle sezone u Engleskoj odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka.

No, prošloga ljeta došlo je do promjene na klupi Lisica, Nigela Pearsona zamijenio je Claudio Ranieri, a Kramarić je izgubio status, postao je tek peta opcija u napadu, pa je tijekom ove sezone upisao tek dva ulaska s klupe u Premierligi i stoga je odlučio promijeniti sredinu.

Želi se nametnuti Čačiću

Dodatni motiv za dobre igre Kramariću će biti i pokušaj nametanja izborniku Anti Čačiću da ga povede na EURO koji će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u Francuskoj.

Nakon jesenskog dijela Bundeslige Hoffenheim je na dnu sa 13 bodova, no 15. Stuttgart i 16. Werder, koji drže mjesta koja osiguravaju ostanak, odnosno plasman u kvalifikacije za ostanak, mu bježe samo dva boda.

Leicester je, pak, sa 44 boda nakon 22 kola drugi u Premierligi s istim brojem bodova kao i vodeći Arsenal, a u vrhu ljestvice se nalazi prvenstveno zbog sjajnih igara Jamiea Vardyja i Riyada Mahreza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider