Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sramota' za velikane

Najjači tandem na Otoku: Zastrašujuće brojke otkrivaju koliko su moćni!

Došli su na mala vrata u klub kojemu je jedini cilj ostati u Premierligi, a sad ga čudesnim izvedbama drže na vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ništa novo nije se dogodilo niti u Walesu - Leicester City je protutnjao Libertyjem i ostavio Swansea u opasnoj zoni, s jednom bodom manje od Chelseaja i samo dva više od mjesta koja vode u Championship.

No, nije Swansea tema ove priče već senzacionalni tandem koji je momčad Claudija Ranierija ponovno lansirao na vrh Premierlige, iskoristivši na najbolji mogući način poraz Manchester Cityja u Stoke-on-Trentu.

Lisicama je trijumf kod Swanseaja hat-trickom donio Riyad Mahrez, odlični Alžirac kojeg je Leicester u siječnju 2014. doveo iz francuskog drugoligaša Le Havrea za odštetu od 500.000 eura.

Mahrez može igrati na oba krila i u sredini, kao polušpica, ali Ranieri je nakon sitnih lutanja shvatio kako je najubojitiji na desnom krilu, odakle kao ljevak suparnicima radi hrpu problema.

Sjajno desno krilo i napadač koji zabija kako se sjeti

S tri gola subotnja gola stigao je do jubilarne brojke od 10 pogodaka (u 14 kola), a ima i pet asistencija. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu je trenutno 11.000.000 eura, ali svi zainteresirani mogu zaboraviti da će ga Leicester pustiti za taj iznos (kad bude odlazio tražit će barem dvostruko više za odštetu).

Ipak, i od Mahreza u Leicesteru ima jedan bolji. Jamie Vardy igra u životnoj formi, o njegovom nevjerojatnom nogometnom putu, rekordima koje je srušio i bogatstvu koje će donijeti svom bivšem klubu već smo pisali.

VIDEO Karijera poput filma: Od osme lige do reprezentacije u šest godina

Nakon što je prošli vikend golom Manchester Unitedu postao prvi igrač u povijesti Premierlige koji je zabio na 11 utakmica zaredom, Vardy je ove subote 'štrajkao', ali nije ostao bez učinka - upisao je asistenciju, svoju treću u sezoni. Naravno, i dalje je uvjerljivo prvi strijelac Premierlige, sa 14 pogodaka na kontu.

Poražavajući podatak za United, Liverpool i Chelsea

Dva najbolja igrača Leicestera ukupno su postigla 24 gola u prvenstvu, a koliko je to impresivan učinak najbolje svjedoči podatak da je čak 14 klubova u dosadašnjih 14 kola postiglo manje golova. Za neke od njih, koji su i ovo ljeto potrošili desetke milijuna funti na pojačanja, to je potpuno poražavajuće.

Prije svega se to odnosi na Manchester United, Liverpool i Chelsea, iako Redse treba djelomično izuzeti iz ove priče jer su u međuvremenu promijenili trenera i s novim im ide sve bolje.

Mahred i Vardy, su, dakle zabili više od Southamptona (21), Manchester Uniteda (20), Crystal Palacea (19), Bournemoutha i Liverpoola (18), Chelseaja, Norwicha, Sunderlanda i Watforda (17), Newcastlea, Swanseaja i West Bromwicha (14) te Aston Ville i Stokea (13).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider