Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva priča...

VIDEO Nogomet piše najljepše bajke: Vardy ostvario 'nemoguće'

Čudo imena Jamie Vardy uspio je postati prvi nogometaš u povijesti engleske Premierlige koji je zabio u 11. uzastopnih utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leicester City je u sklopu 14. kola engleske Premierlige na svom King Power stadionu odigrao 1:1 protiv Manchester Uniteda. Jamie Vardy doveo je domaćine u vodstvo u 24. minuti, čime je prepravio stranice engleskih rekorda.

VIDEO Karijera poput filma: Od osme lige do reprezentacije u šest godina

Jamie Vardy oborio je rekord Ruuda van Nistelrooya koji je prije 12 godina zabio pogodak u 10 uzastopnih utakmica. Engleski reprezentativac se u prošlom kolu izjednačio s Van Nistelrooyem, ali su već tada svi okarakterizirali njegov učinak vrijednijim, jer je ostvaren unutar jedne sezone. Naime, Nistelrooy je u 10 uzastopnih utakmica zabijao na prijelazu između dvije sezone.

Nizozemski gospodin Van Nistelrooy nije propustio čestitati Vardyju na rušenju njegovog rekorda:

"Svaka čast Jamie Vardy. Ti si sada prvi i u potpunosti si to zaslužio", napisao je Nizozemac na svom Instagram profilu.

Vardy je tako ispisao novu, nevjerojatnu stranicu nogometne povijesti, iako je prije samo pet pogodaka igrao u osmom razredu engleskog nogometa i zarađivao 30 funti tjedno. Danas Vardy 'okreće' 13 tisuća funti tjedno, no i to će se vrlo brzo promijeniti.

Leicester je igrao dobro i imao vodstvo sve do same završnice prvog poluvremena kada je došlo do neopreznosti u obrani. Juan Mata je izveo korner s desne strane, a Okazakiju je pobjegao Schweinsteiger i glavom zabio iz neposredne blizine za 1:1.

U nastavku su obje momčadi imale dobrih prilika, a najbolju je propustio Ulloa u 66. kada je bio na svega par metara od Davida De Gee, no španjolski čuvar mreže je nogama obranio njegov udarac.

Ovakvim ishodom Leicester se izjednačio na vrhu premierligaške ljestvice s Manchester Cityjem (29 bodova), dok je Manchester United treći s bodom manje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider