Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro novi sastanak

Hoće li odzvoniti 'crnim listama'? Ministar Mornar najavio izmjenu Zakona!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pohodili su predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sastanak kojeg je inicirao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, a kojem je prisustvovao i ministar uprave Arsen Bauk, stigli su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović te tri dopredsjednika - Ante Vučemilović Šimunović, Ante Kulušić i Đuro Bukvić.

Petorka iz HNS-a nakon sastanka izbjegla je novinare dok su ministri ukratko prenijeli zaključke. Najavili su izmjenu spornog članka 32., stavak 7, Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima koji je Dinamu omogućio stvaranje 'crnih lista' na Maksimiru iznijevši prijedlog za promjenom odabira članova županijskih saveza s ciljem da veliki klubovi, poput Hajduka, imaju adekvatan utjecaj u HNS-u, što dosad nije bio slučaj.

"Svi smo suglasni da borbi protiv huliganizma nema alternative, da treba preispitati članak 32, stavak 7 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i bolje ga definirati ili brisati. Suglasili smo se oko eventualne izmjene zakonskog okvira koji će definirati drukčiju, bolju zastupljenost jačih klubova i da će se o tome i dalje razgovarati", rekao je nakon sastanka ministar Mornar.

Šuker novinarima: Sve vas volim!

Od čelnika HNS-a novinarske ekipe nisu uspjele dobiti nikakvu reakciju osim nekoliko rečenica predsjednika Davora Šukera: "Hvala vam. Sve vas volim. Ministar je sve rekao."

O stavovima krovne nogometne organizacije javnost je izvještena kroz priopćenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta: "HNS podržava promjene unutar ustrojstva županijskih nogometnih saveza kako bi se na adekvatan način osiguralo zastupanje klubova koji u bitnoj mjeri doprinose razvoju sporta u svakoj županiji. Također suglasan je da se nastavi dijalog oko moguće promjene zakonskog okvira koji će to osigurati na svim razinama. U vezi s primjedbama o nejednakom tretmanu Hajduka u disciplinskim postupcima od strane HNS-a, HNS će učiniti detaljnu analizu dosadašnjih odluka i ukoliko se ustanovi neujednačenost u pristupu poduzet će se odgovarajuće mjere", stoji u priopćenju sa sastanka na četvrtom katu zgrade MZOS-a.

Ne zna se kad će se promjene zakona zbilja dogoditi

Ministar Mornar rekao je da nije bilo govora o vremenskim okvirima unutar kojih bi se spomenute zakonske promjene trebale dogoditi, a ministar uprave Arsen Bauk rekao je da očekuje prijedloge izmjena zakona u saborskim klupama na početku proljetnog zasjedanja.

Na koncu, postignut je dogovor kako će se uskoro održati sastanak predstavnika Hajduka, Grada Splita i Hrvatskog nogometnog saveza uz posredovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider