Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
naslov brani Cristiano

Hoće li biti iznenađenja? Objavljen popis kandidata za titulu najboljeg

Ubojiti napadački trojac Barcelone, Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar, predvode popis desetorice nogometaša koji konkuriraju za UEFA-inu nagradu najboljeg igrača u Europi za sezonu 2014/2015...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo, prošlogodišnji slavodobitnik jedini je nogometaš Real Madrida koji se našao na popisu, a zanimljivo da aktualni viceprvak Europe Juventus daje čak petoricu svojih nogometaša: Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Carlos Tevez i Paul Pogba. Jedini 'uljez' uz Ronalda je Chelseajev Eden Hazard.

Pobjednika će izabrati novinari iz država 54 nogometna saveza koji su članice UEFA-e. Oni će raditi vlastiti popis od petorice najboljih nogometaša, pri čemu će najboljem dati ocjenu pet, a 'najlošijem' jedan. Trojica finalista bit će poznati 12. kolovoza, a pobjednika ćemo saznati 28. kolovoza u Monacu za vrijeme ždrijeba skupina Lige prvaka.

U četiri posljednja izdanja imali smo četiri različita pobjednika. Godine 2011. slavio je Lionel Messi, a nakon njega nagradu su primali Andres Iniesta, Franck Ribery i Cristiano Ronaldo. Gotovo je sigurno da će ove godine nagradu u svoje ruke primiti Argentinac Messi, koji je odradio nevjerojatnu drugu polovicu sezone i predvodio Barcelonu do trostruke krune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider