Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Šokirani smo i osramoćeni'

HNS žestoko po Talijanima: Doslovno su nas izručili huliganima!

U HNS-u su zajedno s policijom održali press konferenciju na kojoj su se osvrnuli na nerede na utakmici Italija - Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred novinarima su se pojavili izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk i Dubravko Perec iz MUP-ova Odjela za sprečavanje nereda na stadionima.

"Nama je sve jasno, ali smo šokirani jer je dosad nezabilježena pojava da navijači žele izbaciti momčad iz natjecanja. Nitko normalan ne može opravdati ono što se dogodilo u Milanu. Možete se ne slagati s čelnicima nogometa, ali nema veze s pameti rušenje hrvatskog brenda broj jedan. Ovo je bio atak na hrvatski nogomet, osramoćeni smo i predstavljeni kao barbari s Balkana, a egzekucija se nije dogodilo samo zahvaljujući našim mudrim nogometašima", istaknuo je Damir Vrbanović, ponovivši kako je razočaran ponašanjem organizatora:

'Ne znamo je li slučajno ili namjerno'

"Talijani su nas doslovno izručili huliganima, mnogi navijači su nam rekli da su na stadion mogli unijeti što su htjeli. Šteta je velika, ali još nemamo nikakvih informacija o kazni. UEFA nam je poslala izvješće na 15-ak stranica, a javio se i FARE sa slikama s kukastim križevima. Mi probleme imamo samo u gostima. Kod kuće imamo sjajnu policiju koja zna s kim ima posla", poručio je Vrbanović koji očekuje da će kazna biti novčana.

Zoran Cvrk je rekonstruirao cijelu pripremu za utakmicu i dogovore HNS-a s Talijanskim nogometnim savezom: "Na dan utakmice Talijani su nam otkrili kako je 1400 ulaznica kupljeno izvan sustava, a to nije mala brojka. Zatražili smo od njih posebne mjere za te navijače, ali su nam odgovorili kako nema šanse da ne puste na stadion ljude s legalno kupljenim ulaznicama već su obećali najjače moguće sigurnosne mjere i provjere pri ulasku na stadion. Također, uvjeravali su nas i da će locirati registrirane izgrednike, koje je prema riječima naše policije, u tom sektoru bilo 200-tinjak. Uglavnom, Talijani su napravili dosta toga da utakmica ode u neželjenom smjeru, a ne želim govoriti je li to slučajno ili namjerno", rekao je Cvrk.

'Karte kupovali u Sloveniji i Trstu'

Iz MUP-a su podsjetili kako su po pitanju ove utakmice dogovori s talijanskom policijom krenuli još u rujnu: "Uočili smo 200-tinjak rizičnih navijača kako kupuju ulaznice mimo sustava HNS-a, u Sloveniji i u Trstu gdje su im talijanski navijači kupovali karte. Ti navijači su imali policijsku pratnju, imali su personalizirane legalne ulaznice, a na kraju se ispostavilo da su upravo oni izazvali nerede s pirotehnikom", kazao je Dubravko Perec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider