Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon konzultacija

HNS zabranio minutu šutnje, Torcida i Kohorta digle poruke za generala Slobodana Praljka

Najzanimljiviji susret četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa igrao se u Osijeku.

Kohortina poruka za čelnike NS Osječko-baranjske (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

U Gradskom vrtu Hajduk je s 3:1 eliminirao Osijek i prošao u polufinale Kupa, priključivši se Dinamu koji je nešto ranije izbacio Istru 1961.

Prije početka susreta u Gradskom vrtu trebala je biti održana minuta šutnje za generala Slobodana Praljka, tako su se dogovorili sami klubovi, ali je, piše Dalmatinski portal, Hrvatski nogometni savez to zaustavio.

U službenom protokolu bilo je zapisano da će biti minuta šutnje, ali je delegat Zoran Pandža, poslije konzultacija s povjerenikom za natjecanje Hrvatski Telekom Prve lige Josipom Breznim, to stopirao, zbog straha kako bi mogla reagirati UEFA.

Krovna europska nogometna organizacija žestoko kažnjava i nacionalne saveze i klubove zbog bilo kakvih političkih poruka na stadionima.

Tako minuta šutnje nije održana, a Kohorta i Torcida razvile su transparente.

"S. Praljak nije ratni zločinac", napisali su Osječani, dok je na transparentu gostujućih navijača pisalo: "Generale, hvala na svemu".

Navijači Hajduka istaknuli su i poruku za iznenada preminulog, višestruko odlikovanog heroja Domovinskog rata Davora Jovića, citirajući njegove riječi:

"Tko bi mene zaustavio dok se Hrvatska ne oslobodi?"

Dodajmo kako je Kohorti zabranjeno unijeti na stadion poruku namijenjenu čelnicima Osječko-baranjskog nogometnog saveza koji su pružili jednoglasnu podršku Davoru Šukeru povodom nadolazećih izbora u HNS-u.

"Sad kad mogli ste biti heroji nacije, ostali ste samo bijedni sluge mafije", poručili su navijači Osijeka.

Kohortina poruka za čelnike NS Osječko-baranjske (Foto: Facebook) Kohortina poruka za čelnike NS Osječko-baranjske (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider