Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjednica Izvršnog odbora

HNS ukinuo Udruženje prvoligaša: Šuker darivao Mamića!

Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje za javnost sa zaključcima s današnje sjednice Izvršnog odbora…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio niz odluka, prvenstveno vezanih za narednu natjecateljsku sezonu u Prvoj i Drugoj HNL. Na početku, usvojeno je izvješće o nastupu hrvatske A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvršni odbor HNS-a utvrdio je kako je pet nogometnih klubova Prve HNL (Dinamo, Istra 1961 š.d.d., Lokomotiva, Osijek s.d.d. i Rijeka s.d.d.) donijelo odluku da ne sudjeluje u radu Udruge profesionalnih klubova Prve HNL i da uslijed nepostojanja Statutom utvrđenog kvoruma Udruga ne može donositi odluke i djelovati.

Zbog nemogućnosti Udruge da donosi bilo kakve odluke, uključujući i one iz vođenja natjecanja Prve HNL, Hrvatski nogometni savez od natjecateljske godine 2014./15. vraća i preuzima neposredno vođenje natjecanja Prve HNL te ujedno preuzima i sve obveze koje je Udruga imala u natjecanju Prve HNL.

Imenovano je vodstvo natjecanja Prve HNL: Josip Brezni (povjerenik natjecanja), Krešimir Vlajčević (disciplinski sudac), Ivan Peraić (povjerenik za suđenje), Ante Kulušić (povjerenik za određivanje kontrolora suđenja), Zoran Cvrk (povjerenik za sigurnost).

Usvojene su Propozicije natjecanja Prve HNL za sezonu 2014./15., kao i lista delegata Prve i Druge HNL, lista sudaca Prve i Druge HNL, lista kontrolora suđenja Prve i Druge HNL te Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima", stoji u priopćenju.

Tijekom sjednice predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je prigodan poklon dopredsjedniku HNS-a i izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću povodom 55. rođendana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider