Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nulta tolerancija za...'

HNS poziva: Neka nam liga bude festival nogometa i fair-playa!

Povodom početka nove sezone HNL-a oglasili su se iz HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza upućeno je svim navijačima i pratiteljima zbivanja u domaćem nogometnom prvenstvu.

U cijelosti prenosimo HNS-ov poziv.

"Pred nama je nova sezona 1. Hrvatske nogometne lige u kojoj ćemo imati priliku uživati u uzbudljivim dvobojima deset najboljih hrvatskih klubova koji se bore za prestižnu titulu prvaka Hrvatske.

Pozivamo sve klubove, igrače, trenere, dužnosnike, suce i druge sudionike prvenstva da svojim ponašanjem, trudom i korektnošću daju svoj obol natjecanju na koje bismo onda mogli zajedno biti ponosni. Molimo sve koji stvaraju i rade u nogometu da svojim ponašanjem i izjavama daju doprinos u stvaranju pozitivne atmosfere.

Neka Prva liga bude festival ne samo dobrog nogometa već i fair-playa!

Posebno pozivamo navijače da fer i korektnim navijanjem daju svoj doprinos uspjesima i naporima svojih klubova. Poštivanje suparnika i svih sudionika nogometne utakmice jedini je put prema tribinama na koje možemo biti ponosni.

Ističemo kako će se disciplinske mjere u slučajevima nedopuštenog ponašanja, poput isticanja zabranjenih simbola ili uzvikivanja uvredljivih poruka, primjenjivati poštujući propise. Nadamo se kako disciplinska tijela neće biti prisiljena poduzimati te nepopularne mjere.

Hrvatski nogometni savez pokazat će NULTU stopu toleranciju prema svim nedozvoljenim oblicima ponašanja na tribinama. Nogometne tribine bez nasilja, rasizma i diskriminacije, mržnje i uvreda sigurno su zajednički interes i zadaća svih sudionika u hrvatskom nogometu.

Stoga, pozivamo još jednom sve navijače, a posebno udruge navijača, da svojim ponašanjem ne štete klubovima za koje navijaju već da daju svoj doprinos u stvaranju lijepe pozornice za hrvatski prvoligaški nogomet", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider