Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritike novinarima

VIDEO Mamić i Šuker žele još novca od države: 'Borimo se za svoje'

Hrvatski nogometni savez održao je redovitu skupštinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mjesec i pol prije početka europskog prvenstva predsjednik HNS-a Davor Šuker i čelni ljudi saveza poručili su vladi kako ima novca za nacionalni stadion, ali je loše raspoređen. Zdravko Mamić, protiv kojeg je USKOK prije nekoliko dana podignuo optužnicu, poručio je što misli o tome da je dva put bio u istražnom zatvoru.

Novinari u jednoj prostoriji, skupština koja se nije smjela snimati, u prostoriji pored. No imali smo video prijenos na projektoru.

Najzanimljiviji dio je došao zapravo na samom kraju pod točkom 'različito' kada se netko od skupštinara mogao javiti za riječ. Naravno, javio se Zdravko Mamić i još jednom podvukao važnost Dinama za naš nogomet.

"Donijeli smo u Hrvatsku iz Europe 300 milijuna eura u posljednjih 10 godina...300 milijuna! I vaš prijatelj Zdravko Mamić je bio dva puta u ćorki."

Mamić: UEFA su naši roditelji

Šuker se nada dobroj suradnji s novom pomoćnicom ministra sporta Janicom Kostelić i uzajamnoj pomoći. Tvrdi da ima novca za nacionalni stadion ali je loše raspoređen. Uz, naravno, standardne packe novinarima.

"Mi se samo borimo za svoje, borimo se za ravnopravnost, ali ako ste etični, moralni, korektni a imali ste vremena biti takvi zadnjih godina ali niste nego bi se zadovoljili negativnostima ja vas molim
da napravite analize kakve trebaju", pričao je Šuker.

Prvi dopredsjednik HNS-a Mamić je za govornicom podvukao kako od Vlade dobivaju samo 250 tisuća eura godišnje što je sramotno.

"Kad sam vidio onaj multimedijalni centar, kad sam vidio one Svetice u koje ćemo mi zajedno uz pomoć naših europskih prijatelja, to jest roditelja što je UEFA uložiti 100 milijuna kuna..."

Šukera ne brine što na Euru neće biti Lovrena

Pitali smo Šukera ima li pomaka u odnosima Lovren - Čačić.

"Prije svega imamo odličnu atmosferu, izbornik Čačić je istaknut ću pobijedio 4 utakmice i odigrao jednu neriješenu utakmicu. A problema pogledajte ima u svim savezima. Uzmite Benzemu za primjer, za mene to je najmanje bitno u ovom trenutku."

Dodajmo još kako su u savezu otkrili da će Zorislavu Srebriću od strane UEFA-e biti dodjeljeno visoko priznanje Dijamantni red časti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider