Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

HNS odbio Hajdukov prijedlog: 'Naši suci su više nego dovoljno kvalitetni'

Održana je redovna sjednica Komisije nogometnih sudaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Komisija nogometnih sudaca na redovnoj sjednici odbila je prijedlog Hajduka da polufinale i finale Kupa sude strani suci.

"Komisija nogometnih sudaca razmotrila je i odbila prijedlog HNK Hajduk da utakmice polufinala i finale Hrvatskog nogometnog kupa sude inozemni suci. Komisija je izrazila čvrst stav da su usprkos pojedinačnim pogreškama, kakve se događaju i u drugim ligama, hrvatski suci i više nego dovoljno kvalitetni suditi ključne utakmice Hrvatskog kupa i prvenstva", stoji između ostalog u izvješću na službenoj stranici HNL-a.

Podsjećamo, Hajduk je uputio prijedlog za angažiranje sudaca iz inozemstva kako bi se barem u Hrvatskom nogometnom kupu sačuvala regularnost natjecanja, a ta vijest je odjeknula u Europi.

Okidač za traženje stranih sudaca bila je utakmica protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. U toj utakmici sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca propustio je dosuditi jedanaesterac u 90. minuti nakon što je Borna Barišić naočigled svih igrao rukom u šesnaestercu domaćih. Nije to jedina greška Pejina i njegovih pomoćnika na tom dvoboju (nisu isključili Jerka Leku početkom drugog poluvremena niti sankcionirali 'rukomet' Franka Andrijaševića), ali je izravno utjecala na rezultat zbog čega su u Hajduku poludjeli.

Splitska nada da bi pravdu u završnici Kupa pravdu mogli dijeliti strani suci trajala je sve do ove srijede kada je Komisija rezolutno odbila prijedlog s Poljuda.

Prve utakmice polufinala Kupa igraju se već idući tjedan - u utorak na Rujevici snage će odmjeriti Rijeka i Slaven Belupo, a u srijedu je na Poljudu veliki derbi Hajduk - Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider