Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki derbi

Polufinale Kupa: Hajduk - Dinamo i Rijeka - Slaven

U polufinalu hrvatskog Kupa igraju Hajduk - Dinamo i Rijeka - Slaven.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su parovi polufinala hrvatskog Kupa: gledat ćemo najveći hrvatski derbi Hajduk – Dinamo, dok su drugi par Rijeka - Slaven Belupo.

Prva utakmica Hajduka i Dinama igrat će 16. ožujka u Splitu, tri dana kasnije na istom mjestu sastaju se u prvenstvu, a uzvrat je na rasporedu 6. travnja na Maksimiru. Rijeka u prvoj utakmici dočekuje Slaven, a uzvrat se igra u Koprivnici. Točni termini utakmica tek se trebaju odrediti.

"Čekaju nas dvije zanimljive utakmice i derbiji oko kojih će se pričati danima što je sigurno dobro za naš nogomet. Naravno, još ima mjesec dana do prve utakmice i imamo puno posla prije toga tako da nema smisla raditi nekakve najave već sada, ali sigurno se veselimo susretima s Hajdukom", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić nakon ždrijeba, a prenosi službeni web portal Dinama.

"Rekao sam već da želimo osvojiti Kup, a kada je tako onda je svejedno kada ćemo koga dobiti", ističe Mamić.

Podsjetimo, Dinamo i Hajduk zadnji su se puta susreli u Kupu u sezoni 13./14., i to u četvrtfinalu. Dinamo je u Maksimir slavio s 5:0, a u Splitu s 2:1.

Rijeku je izbjegla Dinamo i Hajduk i ide na Slaven.

"Slaven Belupo je dobra ekipa, ne možemo reći da nas je ždrijeb pomazio jer sve ekipe koje su stigle do polufinala su kvalitetne", rekao je Ivan Močinić, kapetan Rijeke, a prenosi službeni portal Rijeke.

Rijeka ove sezone nije još uspjela pobijediti Slaven Belupo.

"Ove sezone već smo tri puta remizirali protiv momčadi iz Koprivnice i to će nam biti svojevrsna motivacija da ih izbacimo iz Kupa Hrvatske. Čekaju nas dvije teške utakmice. Treba naglasiti da trenutno ne razmišljamo o Kupu jer koncentrirani smo na svaku iduću utakmicu, počevši od Dinama u nedjelju", zaključio je Močinić.

Pobjednici polufinalnih dvoboja igrat će u finalu Kupa 11. svibnja u Osijeku.

Kup, polufinale:

Hajduk - Dinamo (16. ožujka)

Rijeka - Slaven Belupo (15. ožujka)

Uzvratne utakmice:

Dinamo - Hajduk (6. travnja)

Slaven Belupo - Rijeka (5. travnja)


Finale Kupa:

11. svibnja u Osijeku

Je li povlačenje Zdravka Mamića s funkcije izvšnog predsjednika njegov odlazak iz Dinama?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider