Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Platit će i Hajduk

HNS kaznio Dinamo jednom utakmicom bez gledatelja na sjevernoj tribini

Objavljene su odluke disciplinskog suca za 33. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 33. kola.

"Na utakmici Rijeka – Dinamo pripadnici navijačke skupine BBB smješteni na južnoj tribini u 6., 35. i 81. minuti pjevali su tekst neprimjerenog i neprihvatljivog sadržaja kažnjiv po članku 88. DP HNS-a. Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna", stoji u obrazloženju na službenoj stranici HNL-a.

Ta jedna utakmica sa zatvorenom sjevernom tribinom trebala bi biti ona protiv Hajduka u nedjelju 26. svibnja, u posljednjem kolu ove sezone.

I dok je Dinamo kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine, Hajduk mora platiti 25.000 kuna zbog upaljenih 15 baklji i tri topovska udara na utakmici koja se protiv Slaven Belupa igrala prošlog petka.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica  Istra 1961 kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (4 žuta i 1 crveni karton), a Markus Pavić, branič Istre koji je na toj utakmici dobio crveni karton, kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4000 kuna novčane kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider