Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za dva mjeseca opet

HNS i službeno potvrdio dogovor Šukera i Dalića, velike promjene među trećeligašima

U Selcu je zasjedao Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza...

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog kupa (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici u Selcu donijelo je nekoliko važnih odluka za sezonu 2018./2019.

Glavna od njih je potvrda dogovora između predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Zlatka Dalića o nastavku suradnje. Šuker i Dalić su se nedavno našli u Novom Vinodolskom i dogovorili načelne uvjete, a sad je to odobrio i Izvršni odbor.

Što se ostalih novosti tiče u stožerima mladih reprezentacija, Robert Jarni, koji je dosad vodio U-19 selekciju, ubuduće će voditi U-20, a U-19 preuzima Ivan Gudelj.

Nenad Gračan ostaje izbornik U-21 reprezentacije.

Petar Krpan ostaje na čelu kadetske, U-17 reprezentacije, Tomislav Gričar preuzeo je reprezentaciju do 15 godina, a Sergej Milivojević selekciju do 14 godina. Mato Stanković nastavlja voditi futsalsku reprezentaciju.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog kupa (Foto: HNS) Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog kupa (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Najveća od svih promjena je ta da će ubuduće Treća HNL biti podijeljena na pet umjesto na dosadašnje tri regije. Tražili su to klubovi zbog manjih troškova i Izvršni odbor je to odobrio.

Gdje će biti finale Kupa?

Iduća sjednica Izvršnog odbora održat će se 14. listopada.

Ne zna se točno gdje, ali tih dana hrvatska nogometna reprezentacija igra dvije utakmice u Rijeci, 12. listopada s Engleskom u sklopu Lige nacija i 15. listopada prijateljski dvoboj s Jordanom, pa će vjerojatno biti na Kvarneru.

Na toj sjednici Izvršnog odbora za očekivati je da će biti određen finalist Kupa za ovu sezonu. Otkako je HNS vratio odigravanje finala na jednu utakmicu, igralo se na Maksimiru (2015.), u Osijeku (2016.), Varaždinu (2017.) i ove godine u Vinkovcima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider