Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pozdravio se sa svima

Rijeka slavila u susjedskom derbiju, Bišćan nakon pobjede podnio ostavku!

Posljednja utakmica devetog kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je u Puli na stadionu Aldo Drosina.

U posljednjoj utakmici devetog kola HNL-a Rijeka je kao gost s 3:0 pobijedila Istru 1961, a zatim je poslije susreta ostala bez trenera jer je Igor Bišćan podnio neopozivu ostavku!

"Hvala ekipi na svemu što su napravili za mene. Bila je ovo moja zadnja utakmica na klupi Rijeke. Jednostavno, u jednom trenutku se čovjek zasiti nekih stvari i shvati da je bolje potražiti sreću negdje drugdje. Znate i sami u kakvim sam okolnostima preuzeo ovu ekipu i radio s njom", izjavio je nakon utakmice Bišćan.

"Želim Rijeci da dođe netko kome će biti stalo koliko je i meni bilo stalo"

Uoči utakmice u riječkim krugovima se pojavila informacija kako Bišćan odlazi s mjesta trenera te da je predsjedniku Damiru Miškoviću priopćio svoju odluku. Kako se bližio kraj susreta, a pitanje pobjednika na Aldo Drosini je već bilo riješeno, Bišćana su televizijske kamere ulovile kako se pozdravlja na klupi sa članovima svog stručnog stožera i svim igračima.

"U situaciji kad klub ne može funkcionirati normalno, onda ni momčad ne može normalno funkcionirati. Promijenila su se vremena, nekad je Rijeka mogla kupovati beka za jednu utakmicu. Hvala predsjedniku na povjerenju, a najveća zahvala ide mojim suradnicima i igračima. Želim im da dođe netko kome je stalo koliko je i meni bilo stalo", poručio je na odlasku Bišćan.

Od samog dolaska radio u lošoj atmosferi

Bišćan je u Rijeku stigao kao nasljednik Matjaža Keka prije nešto manje od godinu dana. Uspio je do kraja sezone podići momčad, Rijeka je završila na drugom mjestu u HNL-u i osvojili su Kup pobjedom protiv Dinama u finalu.

Međutim, iako je pod njegovim vodstvom Rijeka dobro izgledala, Bišćanov dolazak na Rujevicu nije baš sjeo dijelu navijača Rijeke. Pripadnici Armade zamjerali su mu nesportsko ponašanje koje je svojedobno iskazao naspram njihova kluba, a kamen spoticanja bio je i Renato Pilipović zbog kojeg su najžešći navijači Rijeke prvo proglasili bojkot navijanja na svim utakmicama, da bi kasnije se odlučili podržavati momčad isključivo na gostujućim utakmicama.

Što se tiče tijeka zbivanja na samom terenu, Riječani su vrlo rano poveli. Već u šestoj minuti je povratnik u njihove redove Franko Andrijašević donio im vodstvo, a prije odlaska na odmor prednost je udvostručio Stjepan Lončar. U 77. je trijumf gostiju zapečatio Robert Murić.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider