Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzuni junak gostiju

Veliki preokret Lokomotive za pobjedu u Velikoj Gorici, Hajduk pao na četvrto mjesto

U Velikoj Gorici je odigrana posljednja utakmica 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a Lokomotiva je kao gost pobijedila Goricu s 2:1 i probila se na treće mjesto, s jednim bodom zaostatka za drugoplasiranom Rijekom i jednim viška u odnosu na Hajduk koji sada drži četvrtu poziciju.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, domaćini su u Velikoj Gorici poveli početkom nastavka, u 53. minuti, kada je najspretnije u gužvi pred golom Lokomotive reagirao nizozemski stoper Matthew Steenvoorden.

U posljednjih pola sata dvoboja ušlo se s prednošću velikogoričkog sastava, a onda su gosti izveli veliki preokret. Izjednačujući pogodak postignut je u 62. minuti, strijelac je bio bivši igrač Gorice Iyayi Atiemwen koji se u Lokomotivi nalazi na posudbi iz Dinama. Nigerijac je iskoristio lošu reakciju domaćeg vratara Kristijana Kahline i preciznim udarcem pogodio prazna vrata.

Peta uzastopna pobjeda Lokomotive

Lokomotiva je zatim sve karte bacila u napad i to im se isplatilo u 75. minuti, s(p)retni strijelac bio je Myrto Uzuni od čijih se prsa lopta odbila u mrežu iz neposredne blizine.

Uzuni je pozornosti obrane Gorice izmakao i u 87. minuti kada je glavom pospremio jedan centaršut za potvrdu pete uzastopne pobjede Lokomotive.

Tko će, uz Dinamo, kao drugoplasirani iz HNL-a u kvalifikacije Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider