Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakratko se vratili

Lokomotiva slavila i gurnula Zagreb prema drugoligašima

Jedina današnja utakmica u HNL-u odigrana je u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Lokomotive pobijedili su kao gosti u utakmici 26. kola HNL-a momčad Zagreba sa 3:1 (1:0) zasluženo osvojivši tri boda koja su ih dovela na četvrto mjesto.

Po teškom terenu, na kojem obje momčadi igraju domaće utakmice, izabranici trenera Sretena Ćuka dominirali su tijekom cijelog susreta, poveli su preko Ivana Fiolića u 16. minuti.

Lokomotiva je najbliža povećanju vodstva bila u 59 minuti kada je vratar Zagreba Dominik Livaković iz blizine zaustavio udarac Grezde. U trenucima najveće nadmoči Lokomotive najbolji napadač Zagreba Gabrijel Boban u 78. minuti koristi neopreznost gostujuće obrane i loptu iz kornera neometan sa udaljenosti od par metara šalje iz leđa vratara Zelenike.

Pjesnici krenuli po preokret pa ostali bez ijednog boda

Radost domaćih trajala je samo tri minuta jer je u 82. minuti najbolji pojedinac susreta Ivan Fiolić postigao svoj drugi pogodak, dok je konačni rezultat u prvoj minuti sučeve nadoknade postigao Mirko Marić kojeg je nesebično poslužio Andrijašević. 

Bio je to treći ovogodišnji ligaški susret ovih momčadi i treća pobjeda Lokomotive koja sa 39 bodova drži četvrtu poziciju ispred Splita koji ima tri boda manje, ali i utakmicu manje (u ponedjeljak protiv Istre 1961 u Parku mladeži). Zagreb sa samo 10 bodova ostaje na posljednjem mjestu, a najbliži na ljestvici Istra 1961 i Osijek bježe mu za 11 bodova. 

Bila je to i jedina utakmica HNL-a koja je odigrana danas, jer je zbog snijegom prekrivenog igrališta u Zaprešiću povjerenik za natjecanje Josip Brezni odlučio da se utakmica između Intera i Hajduka igra u utorak, 8. ožujka u 17:00.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider