Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tradicija se nastavlja

FOTO Preokret Rijeke na Poljudu: Kekov bingo s izmjenama

Hajdukov niz bez pobjede u Jadranskom derbiju produžen je na 15 utakmica.

U 33. kolu HNL-a Rijeka je na Poljudu pobijedila Hajduk 2:1 i ostala na minus četiri boda za vodećim Dinamom.

Jednako agresivno poput dvoboja s Lokomotivom Splićani su otvorili i Jadranski derbi gdje su ovaj put u igri prema naprijed bili strpljivi, a u defenzivi koncentrirani i bez grešaka koje bi Riječani mogli iskažnjavati kao u prvom poluvremenu poljudskog okršaja minule jeseni.

U 25. minuti Hajduk je nagrađen za takav pristup. Ivan Mastelić je odlično vidio kako Tino Sven Sušić utrčava u prazan prostor i idealno ga uposlio, a ovaj prizemnim udarcem pogađa suprotni kut gola Ivana Vargića.

Do kraja prvog dijela bili su domaćini opasniji, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku je na teren izašla neka druga, puno odlučnija Rijeka. Možemo samo nagađati što je Matjaž Kek rekao svojim igračima na poluvremenu, ali što god da jest, definitivno je upalilo.

Nametnuli su se Riječani, s prvim sekundama nastavka, ali do gola nisu mogli sve dok Kek nije povukao prvi od dva važna poteza. U 53. minuti u igru je ušao Marko Vešović umjesto Bekima Balaja, a nepune tri minute kasnije je izjednačio, pogodivši iz neposredne blizine uslijed velike gužve pred golom Ive Grbića.

Sporna situacija pri rezultatu 1:1

U 61. minuti sporna situacija u šesnaestercu Rijeke. Korner je izveo Hrvoje Milić, na drugoj vratnici Julian Velazquez glavom pokušava vratiti loptu pred vrata Vargića, ali rukom loptu ju zaustavlja strijelac Vešović. Sudac Fran Jović iz Zagreba pokazao je na korner unatoč silnim prosvjedima domaćih.

Rijeka je nakon toga pojačavala ritam, a do potpunog preokreta stigla je u 79. minuti. Florentin Matei, koji je 10 minuta ranije zamijenio Marina Tomasova, s lijeve je strane ubacio u peterac Hajduka gdje Mario Gavranović nije imao težak posao.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider