Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasluženi trijumf

Hajduk potvrdio Europu, Sušić i Juranović riješili Lokomotivu

Splićani su na svom Poljudu agresivno ušli i odigrali veći dio susreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Poljudu je Hajduk pobijedio Lokomotivu 2:0 i četiri kola prije kraja pobjegao joj na nedostižnih 12 bodova, zacementiravši si treću poziciju zbog boljeg međusobnog omjera.

Momčad Damira Burića zasluženo je slavila protiv gostiju iz Zagreba. Od prve su minute krenuli agresivno i dali do znanja Lokosima da ih zanima isključivo pobjeda.

Ipak, na prvi pogodak čekalo se sve do 75. minute. Postigao ga je Tino Sven Sušić iz jedanaesterca kojeg je izborio Ivan Mastelić, jedan od najboljih na terenu.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Josip Juranović je istrčao kontru, pravovremeno se ubacio iza obrane Lokomotive, izašao sam pred vratara Zeleniku i postigao svoj prvi gol u dresu Hajduka. Asistent je bio sve bolji australski veznjak hrvatskih korijena Anthony Kalik.

Osim što je ponovno nekoliko minuta dobio rekonvalescent Franck Ohandza (i podsjetio koliko je opasan) zanimljivo je spomenuti kako je ovo bio sedmi uzastopni prvenstveni dvoboj u kojem Hajduk nije primio gol. Lovre Kalinić zaključao je svoja vrata i nastavlja juriti rekord kojeg je sam postavio prošle jeseni. Tad je bio bez primljenog pogotka 775 minuta, a zasad je na 630.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider