Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oproštaj od legende

Emotivni gradski derbi bez pobjednika: Treća nula Hajduka i Splita

Posljednja utakmica 29. kola HNL-a odigrana je u Parku mladeži.

Derbi svetog Duje protekao je bez golova. Split i Hajduk u četvrtom ovosezonskom prvenstvenom ogledu treći put su odigrali bez golova.

Nakon što na oba poljudska dvoboja nije pao zgoditak sada se to dogodilo i u Parku mladeži, gdje je Hajduk krajem rujna slavio 2:0 golovima Vlašića i Caktaša.

Hajduk je uoči utakmice ostao bez smijenjenog predsjednika Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića, koji je podnio ostavku, a navijače je pak potresla smrt legende Torcide Žana Ojdanića, koji je poginuo pri skoku padobranom.

Igrači Hajduka su nosili crni flor, a utakmica je počela minutom šutnje posvećen nastradalom vođi Torcide. Od Ojdanića su se oprostili i navijači Hajduka velikim transparentom s njegovim likom te brojnim porukama upućenima čovjeku koji je još za života postao legenda splitske navijačke scene.

"Hvala ti Žane", grmjelo je Parkom mladeži u dosta navrata u drugom poluvremenu nakon što čitavo prvo Torcida nije navijala u čast jednom od najvećih autoriteta u svojoj povijesti.

Prije splitskog derbija, na Maksimiru su snage odmjerili Dinamo i Osijek, a završilo je uvjerljivom pobjedom domaćih.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider