Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komična reakcija Iveše

Rijeka slavila u derbiju Učke i povećala prednost na vrhu

Dvobojem u Puli otvoreno je 11. kolo HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 11. kola HNL-a Rijeka je u Puli pobijedila Istru 1961 s 2:0 i na vrhu ljestvice povećala prednost pred pratećim triom.

U derbiju Učke nastavljena je tako velika forma momčadi Matjaža Keka. Dinamo su demolirali na Rujevici s pet komada, nakon toga svladali kod kuće i Split, a sad su trijumfalno prošli i Pulu za ukupno devetu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu. Nakon nadolazeće reprezentativne stanke i raspored im ide na utrku - dvaput zaredom su domaćini, dolazi im prvo Osijek pa Inter Zaprešić i ako tu uzmu svih šest bodova definitivno će nabujati riječke šampionske ambicije.

Što se tiče današnjeg dvoboja, vrlo rano je Rijeka našla put do mreže domaćih. U osmoj minuti je Filip Bradarić izveo korner, loptu je netko od braniča Istre glavom proslijedio na drugu vratnicu gdje Matic Črnic spretno reagira i donosi vodstvo Riječanima.

Gorgon spretno zabio, kriva procjena Iveše

U 22. Alexander Gorgon postiže gol glavom nakon centaršuta kojeg je uputio Marko Vešović. Ali, nije to bio običan pogodak... Gorgon je loše zahvatio loptu, ona je odletjela u zrak, a domaći vratar Vanja Iveša krivo je procijenio njen let. Očekivao je Iveša da će završiti u gol-autu, a završila je u njegovoj mreži za veliko slavlje oko 1.000 gostujućih navijača.

Najopasniji igrač Istre bio je Theophilus Solomon, Nigerijac kojeg je upravo Rijeka posudila Puljanima, ali nije imao pravu ispomoć suigrača u nastojanjima da ozbiljnije ugrozi Andreja Prskala.

Rijeka je rutinski iskontrolirala utakmicu u drugom poluvremenu i potpuno zasluženo uzela sva tri boda.

U ostalim utakmicama ovog kola sastat će se:

Split - Lokomotiva
Osijek - Inter Zaprešić
Dinamo - Hajduk
Cibalia - Slaven Belupo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider