Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odavno pustili korijenje

HDZ drma Hrvatskim nogometnim savezom, a danas šuti. Zašto?

Vladajuća garnitura u hrvatskom nogometu želi da Davor Šuker ostane na čelu HNS-a, protiv njih je Dario Šimić i legendarni Vatreni, a možda bude i Marijan Kustić.

Ovako je to izgledalo donedavno, a u međuvremenu su se situacija tek neznatno promijenila (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Marijan Kustić mjesecima je iza kulisa figurirao kao Plenkovićev čovjek za predsjednika HNS-a. No, onda je Izvršni odbor jednoglasno stao iz Šukera pa je ostalo visjeti u zraku je li nogometna obitelj izgrala politiku?

"Ne znam zašto se o toga toliko dignula pompa. Ja nikada nisam nigdje dao izjavu da želim biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Osim sam rekao da se zalažem za promjene u Hrvatskom nogometnom savezu", izjavio je Kustić za Dnevnik Nove TV.

I ta želja za promjenama u HNS-u je prilično indikativna. Je li Kustić o tome, kao i o potencijalnoj kandidaturi razgovarao s vrhom stranke?

"Nisam razgovarao, to je čista moja odluka", kaže, i dodaje:

"Mislim da se tu previše stavlja akcent na to da se politika miješa u taj dio."

Zašto nitko iz HDZ-a ne želi komentirati stanje u nogometu?

Tako misli Kustić iako je očito da je politika svoje korijenje odavno pustila na svim razinama Hrvatskog nogometnog saveza.

U Izvršnom odboru HNS-a od 11 članova sedmorica su iz HDZ. To je i sam predsjednik Šuker koji je bio na HDZ-ovoj listi za zagrebačku gradsku skupštinu. Nadalje, od dva dopredsjednika, jedan je bivši šef šibensko-kninskog HDZ-a. To je Ante Kulušić, dok od preostalih 8 članova čak petorica stižu iz iste stranke i gotovo svaki od njih u svojoj županiji vrši neku od stranačkih funcija.

A po tom pitanju kod HDZ-a u Saboru danas kao da je zavladao zavjet šutnje. Nitko iz redova vladajuće stranke nije želio komentirati stanje u nogometu.

"I Šuker i Mamić su proizvodi HDZ-a"

Ali zato jest Nikola Grmoja iz MOST-a. Ta se stranka često zalagala promjene u HNS-u.

"Nogomet ne bi trebao biti političko pitanje, ali nažalost u Hrvatskoj jest. Znamo koja stranka kontrolira Izvršni odbor Hrvatskog nogometno saveza. I Davor Šuker i Zdravko Mamić su proizvodi HDZ-a, a oni u ovom trenutku nemaju snage obračunati se sa svojim problematičnim ljudima koji vladaju Hrvatskim nogometnim savezom", jasan je Grmoja.

Čeka se Kustićeva objava

Snagu kojom HDZ vlada nogometnom obitelji dodatno potvrđuje činjenica da je šef sudačke komisije Ante Kulučić, te još više da u županijskim nogometnim savezima, na njihovom čelu, sjede 10-orica članova Hrvatske demokratske zajednice.

I zato se posebno očekuje objava Marijana Kustića ostaje li u igri za predsjednika HNS-a ili ne.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider