Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajne igre u Sportingu

Halilović oduševio Španjolsku: Povratak u Barcu i Hrvatsku na velika vrata

Već sada je jasno kako je Halilović napravio sjajan potez kada je poslušao Luisa Enriquea i odlučio se otići na posudbu u Gijon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Navijači Sporting Gijona pronašli su novog idola u nikom drugom doli mlađahnom Alenu Haliloviću“, piše komentator El Mundo Deportiva nakon što je Halilović u prošlom kolu atraktivnim golom srušio Malagu i donio nova tri boda asturijskom klubu, u koji je došao ovog ljeta na posudbu iz Barcelone.

Ističe se kako je Halilović, osim što je postigao gol, odigrao odličnu partiju i prometnuo se u lidera momčadi koju vodi bivši dugogodišnji igrač Barcelone Abelardo Fernandez.

Mladi hrvatski reprezentativac zabio je pobjedonosni gol i protiv Espanyola pa je ove sezone donio svojoj momčadi već šest bodova. Ako ste gledali utakmice Sportinga, mogli ste zamijetiti da Halilović igra doista vrlo dobro pa i odlično.

'El Molinon ima novog idola'

„Bilo da igra u sredini ili na bokovima, Halilović odlično čita igru i njegova zlatna lijeva noga uvijek dolazi do izražaja“, piše komentator El Munda Deportiva dodajući kako su navijači Sportinga frenetičnim pljeskom pozdravljali akcije mladog hrvatskog nogometaša.

„El Molinon ima novog idola“, zaključuje se u komentaru.

Već sada je jasno kako je Halilović napravio sjajan potez kada je poslušao Luisa Enriquea i odlučio se otići na posudbu u Gijon. Nakon što se u prvoj momčadi Barceloni nije naigrao, a u drugoj nije baš briljirao, svjedoci smo da prije svega u Hrvatskoj nije bilo malo onih koji su posumnjali kako je Barcelona kupila „mačka u vreći“ te da je Halilović debelo precijenjen.

Činjenica jest da je Halilovićeva karijera nakon prelaska u Barcelonu bila u razvojnom padu. Još dok je bio u Dinamu počela su osporavanja i spekulacije kako slabo napreduje, a odlaskom u Barcelonu i logičnim neuspijevanjem da se izbori za veću minutažu u spektakularno jakoj momčadi „blagugrane“ taj je dojam samo pojačan.

Halilović se vraća u Barcelonu na velika vrata

Halilović je isto tako logično izgubio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji i bilo je vrijeme da povuče možda i sudbonosni potez. Ili će ostati u Barceloni i dobivati prilike na kapaljku ili će otići negdje na posudbu gdje će igrati svaku utakmicu i nastaviti se normalno razvijati. Iako se isprva činilo da ne želi otići iz Barcelone, Halilović je ipak izabrao jedini pravi put.

Tek su prošla dva-tri mjeseca od njegova dolaska u Gijon, a već je jasno da je posudba bila pravi potez. Njegov neosporni talent iz utakmice u utakmicu dolazi do punog izražaja. Publika u Gijonu to vidi i prepoznaje, Ako ovako nastavi, a nema razloga da tako ne bude, Halilović bi se mogao vratiti u Barcelonu na velika vrata. To je konstatacija katalonskih medija koji hvale Halilovića na sva usta i o njemu pišu gotovo pa panegirike. Bilo bi dobro da ne prenagljuje i ne zatraži povratak već u zimskom prijelaznom roku, nego da odradi cijelu sezonu u Gijonu i uhvati kontinuitet dobrih igara.

Ovakav Halilović kakvog ga sada gledamo u dresu Sportinga ima mjesta i u hrvatskoj reprezentaciji. Ne treba zaboraviti da Halilović ima tek 19 godina te da jedna godina jako puno znači u sazrijevanju tako mladog igrača. Sljedećeg ljeta sigurno će biti fizički i psihički snažniji, odnosno još bolji nogometaš nego što je sada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider