Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je tužno i ružno"

Hajdukovci razočarani, gazda Rijeke pogođen bocom?!

Emotivno je bilo na Poljudu nakon Jadranskog derbija, zadovoljni nisu mogli biti niti Splićani niti Riječani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka bili su jako blizu tome da nakon pet godina pobijede Rijeku, ali nisu izdržali do kraja iako su odigrali odličnu utakmicu. Iz jedanaesterca su Riječani zabili u 81. minuti i uzeli bod čime su produžili dvije serije neporaženosti - ovosezonsku u HNL-u i onu u jadranskim derbijima s najvećim rivalom.

"Vrlo sam tužan jer smo imali odličnu šansu za pobjedu. Bili smo puno bolji, a nezadovoljan sam i sobom jer sam imao veliku šansu za 2:0", iskren je bio mađarski napadač Marko Futacs, možda i najbolji igrač utakmice.

"Drago mi je što navijači nisu odustali od nas i što su nas došli podržati u velikom broju. Stisli smo ih od prve minute, nisu mogli spojiti dva dodavanja i mogu slobodno reći da smo izgubili dva boda", zaključio je Futacs.

Carrillo: Nisam zadovoljan remijem

Trener Hajduka Joan Carrillo nije bio zadovoljan bodom.

"Zadovoljan sam sa igrom moje ekipe, težili smo žustroj i brzoj igri i stvorili više prilika od Rijeke, ali nisam zadovoljan s remijem. Ponosan sam kako smo odigrali, a sad razmišljam o utakmicama koje slijede."

Kek: I ovaj bod je korak naprijed

Matjaž Kek je nakon utakmice razgovarao sa sucem Marijom Zebecom.

"Samo smo pričali da li je produženo dovoljno s obzirom na neugodnu situaciju za koju nisu krivi igrači ni s jedne ni druge strane. Suci su danas bili najmanji problem", poručio je Kek, a na pitanje je li Rijeka izgubila bod ili osvojila dva odgovorio je:

"Poljud je Poljud, a Hajduk je Hajduk. Dokle god imamo prednost od četiri boda napravili smo korak naprijed."

Predsjednik Rijeke Damir Mišković bio je u svečanoj loži, poslije utakmice netko ga je pogodio bocom, ali više od toga bio je razočaran upadom huligana na travnjak s palicom.

"Ovo što se dogodilo nije dobro za nikoga i tužno je. Nije dobro niti to što me je netko pogodio bocom, a bio sam u loži. Ružno je sve to, ali želim gledati pozitivno. Mi i dalje imamo četiri boda prednosti i ne vidim razloga da prvenstvo ne bude pošteno. Što se Hajduka tiče, nisu oni igrali za Dinamo nego za sebe, bili su odlični i zasluženo su odnijeli bod."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider