Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eduardo spašavao Modre

Bruno Marić upropastio derbi bez golova: Hajduk oštećen, Dinamo promašio penal u nadoknadi

Pred 18 tisuća gledatelja na Poljudu Hajduk i Dinamo odigrali su bez golova u derbiju 10. kolo Prve HNL...

Iako je završila bez golova, bila je to dramatična utakmica na Poljudu. Nažalost, u središtu zbivanja bio je glavni sudac Bruno Marić, koji je s nekoliko kontroverznih odluka upropastio derbi i o čemu će se pričati i polemizirati u sljedećih nekoliko dana.

KOMENTAR IVICE MEDE U Splitu opravdano ljutiti: Zašto HNS uopće šalje Marića da sudi derbi!?

'Ovo je sramota za hrvatski nogomet, očito je Marić došao s namjerom…'

Sramotnog Marića na Poljudu spašavali zaštitari i policija, umalo izbili neredi

Dinamo je nastavio nisku nepobjedivosti produživši je na 43 utakmice zaredom, no opasno je visio. Hajduk je ukupno gledajući, posebice u drugom dijelu, bio bolja momčad. Tomu u prilog govori i podatak da je najbolji igrač utakmice vratar „modrih“ Eduardo, koji je imao nekoliko doista sjajnih intervencija.

Hajduk bio bliže pobjedi, Eduardo briljirao

I u drugom ovosezonskom najvećem hrvatskom derbiju nije bilo pobjednika, nakon 1-1 u 1. kolu u Maksimiru, na Poljudu je završilo bez pogodaka. Hajduk je bio bliže pobjedi, ali Dinamo je uspio sačuvati bod zahvaljujući vrataru Eduardu koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana u drugom poluvremenu. U samoj završnici Dinamo je dobio 11-erac kojega je promašio Henriquez.

Zagrepčani su priliku imali na samom početku dvoboja, već u 2. minuti Soudani je uputio jak udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je preletjela Kalinića, ali je završila na gredi. Hajduk je vrlo brzo uzvratio, u 11. minuti Ohandza je imao stopostotnu priliku, nakon što je iskoristio neopreznost mladog Dinamova stopera Benkovića i presjekao njegovo dodavanje na 20-ak metara od gola, Ohandza je prevario i Eduarda, ali se Benković uspio vratiti na gol-liniju i blokirati udarac Kamerunca.

Domaćin grubo oštećen, katastrofalni Marić

Hajduk je u samoj završnici prvog poluvremena oštećen za 11-erac, nakon što je nesigurni Benković očito igrao rukom u svom 16-ercu sudac Marić se nije oglasio.

U nastavku je Hajduk bio daleko opasniji, ali Dinamo je imao raspoloženog Eduarda koji je u 56. minuti obranio udarac Juranovića, u 60. je zaustavio pokušaj Tudora, u 63. Balića, a u 81. je "razoružao" i Malokua.

Katastrofalni sudac Marić u sudačkoj je nadoknadi još jednom grubo pogriješio dosudivši kazneni udarac za Dinamo iako je Milović čisto izbio loptu iz nogu Soudanija. Prethodno je došlo do kontakta Velazqueza i Soudanija, ali izvan 16-erca. Alžirac je nastavio akciju i tek nakon što je izgubio loptu Marić je pokazao na bijelu točku, te je usto pokazao i drugi žuti, odnosno crveni karton Velazquezu. Ipak, Henriquez je promašio 11-erac i ostalo je 0-0.

Vodeći Dinamo sada ima 20 bodova, tri više od Hajduka i Rijeke, koja od 19 sati igra na svom terenu protiv Intera.

Treba li Bruno Marić prestati suditi Hajduku?

Ukupno glasova:

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider