Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisam tvrdoglav"

Hajdukov sportski direktor otvorio dušu: O pojačanjima, kiksevima, "svađi"...

Pred novinarima se pojavio Mario Branco i ponudio svoje viđenje o mnoštvu tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedino pozitivno s rezultatske strane u Hajduku nakon posljednje reprezntativne stanke je prolazak dalje u Kupu pobjedom kod Oriolika. A kad je u četiri utakmice jedini pozitivan rezultat ostvaren protiv trećeligaša, onda je jasno da (bodovna) situacija nije dobra.

Tim povodom se pred novinarima pojavio sportski direktor Mario Branco i osvrnuo na aktualni trenutak Hajduka. Portugalac je komentirao niz tema, počevši s činjenicom da je u posljednja tri kola (Osijek u gostima, Rijeka i Lokomotiva na Poljudu) osvojen samo jedan prvenstveni bod.

"Ja sam prvi razočaran našim rezultatima i igrama u posljednje vrijeme. Nakon ljetne euforije i šest europskih utakmica s jakim suparnicima, od kojih smo izgubili samo jednu, u gostima kod Evertona, jedan bod u ove tri utakmice nakon reprezentativne stanke nije ono što smo očekivali, niti mi niti navijači. Predugo navijači očekuju da Hajduk krene stazom uspjeha, ali isto tako ne dam da tri loše utakmice bace sjenu na sve ono što smo dosad dobro napravili", poručio je Branco i nastavio:

"Donio sam neke loše odluke u vezi nekih igrača"

"Želim da ljudi znaju da sam došao u Hajduku nešto napraviti. Mogu prihvatiti da netko voli klub više od mene, ali defnitivno nitko ne želi pobjedu više nego ja. Ako netko smatra da sam ovdje iz interesa ili da imam nekakav bonus od prodaje Vlašića, odgovor je 'nula'. Ništa."

U svom mandatu, koji traje posljednjih 15 mjeseci, doveo je dosta igrača koji su se pokazali kao prava pojačanja (Futacs, Hamza, Lopez...), ali i onih koji nisu ispunili očekivanja pa im se u međuvremenu Hajduk zahvalio na suradnji. Evo što o njima kaže Branco:

"Nisam tvrdoglav čovjek, kad se greška pojavi nastojim ju korigirati i ne ponoviti. Donio sam neke loše odluke u vezi nekih igrača, nekad sam možda bio prediplomatičan, a trebao sam biti odrješitiji. Zadovoljan sam s onima koje smo doveli ovog ljeta, a njihov ćemo učinak valorizirati na zimu. Svakog sam igrača doveo jer sam mislio da je u određenom trenutku najbolji izbor za Hajduk, u okviru naših mogućnosti i potreba. Na zimu ćemo opet sjesti i analizirati."

"Nije bilo nikakvog sukoba"

Branco je komentirao i napisa u dijelu medija o svađi vratara Stipice i napadača Saida nakon utakmice s Lokomotivom.

"Što je bilo u svlačionici, tamo i ostaje. Nije bilo sukoba o kakvom su pojedini mediji pisali. Vruće su glave nakon utakmice, ali to znači i da ti je stalo, to je emocija i strast."

Trener Joan Carrillo ima maksimalno povjerenje, to Branco nije propustio naglasiti.

"On je vrlo dobar trener i profesionalac, on potpuno samostalno vodi momčad. Ako me pita mišljenje dat ću mu ga, a isto tako ja njega konzultiram kad potpisujem nekog igrača. Svaki dan razgovaramo, ali je svatko odgovoran za svoj dio posla."

U videu pogledajte što je još Branco rekao o Vlašićevom transferu, Hugu Almeidi, Hajdukovim ambicijama u nastavku sezone te nadolazećim mladim igračima od kojih puno očekuju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider