Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split lovi treće mjesto

Hajduk uzdrman, Rijeka bez pritiska: Ante Ćorić najveći Mamićev izazov!

Kreće proljetni dio sezone Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostavka Igora Tudora na mjesto trenera Hajduka zasjenila je sva događanja pred nastavak sezone Prve HNL, ako će se uopće igrati za vikend zbog vremenskih prilika odnosno neprilika.

Odgođen jadranski derbi Rijeka - Hajduk: Igra se u nedjelju!

Vraća se stari lisac: Edoardo Reja novi trener Hajduka?!

Je li Tudorova ostavka naprasna ili zapravo očekivana i možda čak planirana, teško je reći u ovom trenutku, no činjenica je da Hajduk mora hitno pronaći novog trenera, po mogućnosti kvalitetnog, a to neće biti nimalo lako. I kada ga pronađe, pitanje je hoće li taj trener s trenutačnim kadrom ostvariti postavljeni rezultatski cilj?
Možda je Tudor procijenio da mu je bolje otići u ovom trenutku dok je Hajduk čvrsto na trećem mjesto, nego da mu se dogodi da na kraju sezone bude ispod te pozicije i da se tada postavi pitanje njegovog daljnjeg ostanka na mjestu glavnog trenera.

Stoga je jasno da će pred Tudorovim nasljednikom biti kompliciran i osjetljiv zadatak: sačuvati treću poziciju i boriti se za trofej u Kupu. Ako Hajduk zadrži treće mjesto i izbori barem finale Kupa, to će biti sasvim normalno, a ako se dogodi suprotno, trener će završiti na „optuženičkoj klupi“. Rizik je, dakle, popriličan.
Hari Vukas će voditi „bijele“ u derbiju s Rijekom. Ishod utakmice na Kantridi mogao bi odrediti nastavak sezone. Poraz bi zasigurno produbio krizu na Poljudu i otvorio nove fronte, posebice ako se dogodi kalvarija.

Redizajnirana Rijeka

Rijeka u proljetni dio sezone ulazi poprilično redizajnirana. Teško je reći kako će momčad Matjaža Keka funkcionirati bez najboljeg igrača i strijelca Andreja Kramarića? Rijeka je dovela nekoliko novih igrača, bivše Hajdukove veznjake Filipa Bradarića i Josipa Radoševića, Španjolca Alexa i bugarskog napadača Ventsislava Hristova koji bi trebao zamijeniti Kramarića. Pitanje je koliko će im trebati vremena da se uklope? Kako god, Rijeka nema neki pritisak, malo tko očekuje da će dostići vodeći Dinamo, a ima lijepu bodovnu zalihu ispred oslabljenog Hajduka.

Sve oči uprte u Ćorića

Dinamo je prodao Duju Čopa i Marcela Brozovića, ali „modri“ ionako imaju prejak kadar za hrvatsku ligu i treba li bi bez većih problema doći do desete uzastopne titule prvaka. Za Dinamo će najveći izazov biti završiti sezonu bez poraza, što bi bilo prvi put u povijesti hrvatske lige. Zoran Mamić će uigravati momčad za napad na Ligu prvaka, a istovremeno će pokušati afirmirati što više mladih igrača. Junior Fernandes će loviti staru formu, Henriquez Kramarićev golgeterski učinak, a Soudani volju za životom u Prvoj HNL i praznom Maksimiru.

Od mladih najviše očekujemo od Ante Ćorića, jednog od najvećih talenata Dinamove škole nogometa u posljednjih desetak i više godina. Vjerujemo kako Ćorić ima potencijal da već do kraja sezone izraste u možda i vodećeg igrača Dinama i udarnu snagu za napad na Ligu prvaka. Prema našem mišljenju, to će biti najveći izazov za Mamića i njegov stručni stožer. Očekujemo i daljnji napredak Marka Pjace, a određenu minutažu bi trebao dobiti i mlađahni Španjolac Dani Olmo kojeg je Dinamo „oteo“ velikoj Barceloni.

Split s Vulićem lovi Hajduk

Split bi sa Zoranom Vulićem na mjestu trenera i Ivicom Križancem kao sportskim direktorom možda mogao napasti treću poziciju odnosno Hajduk. Razlika nije mala ali ni nedostižna. Lokomotiva će biti tu negdje, a Zagreb je već napravio puno više no što se očekivalo. Slaven Belupo bi trebao bez većih stresova zadržati prvoligaški status, dok će se Istra, Osijek i Zadar, kojeg će voditi Igor Štimac, boriti za ostanak do posljednjeg daha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider